Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Kosárlabda - Ismét bajnokok a Soproni Tigrisek

A tavaly óriási bravúrral, veretlenül megnyert első bajnoki diadal után idén drámai küzdelemben, az előző évinél jóval nehezebben védte meg bajnoki címét a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata.
Nagy Tamás, az egyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: nem úgy indult az évad, hogy meg tudja védeni a címét a társaság, hiszen az első két fordulóban kikapott a korábbi bajnok, nagy rivális, a nyáron sokat erősödő, taktikailag is felkészültebbé váló Törekvés együttestől. A Tigrisek elnöke hozzátette: az előző évadban még a bajnokságban szereplő Soproni Sportiskola Sólymok a bajnokságtól ugyan visszalépett, ám legjobbjai eligazoltak a bajnokság másik két csapatához, a már említett Törekvés, valamint a Diósgyőr együtteséhez.

A két vereség után következő két fordulóban a Tigrisek kétszer legyőzték nagy riválisukat, sőt, nagy meglepetésre az addig nyeretlen Diósgyőr is „elkapta" a budapesti együttest.
 
A sorsdöntő meccset megnyerve ismét bajnokságot nyert a Soproni Tigrisek kerekesszékes csapata.

Az utolsó előtti fordulóban aztán a Törekvés csapata jókora, közel 40 pontos verést mért Magyar András együttesére, ami azt jelentette, hogy a bajnokságot záró tornára mindkét élcsapat 3–3 vereséggel érkezett, tehát közöttük semleges pályán, ki-ki mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa. Nos, ezen a találkozón óriási küzdelemben, taktikai csatában Magyar András legénysége bizonyult jobbnak (53–47), így megvédte bajnoki címét. A siker értékét növeli, hogy a csapat operáció előtt álló kapitánya, a válogatott Molnár Attila nélkül tudta legyőzni legnagyobb riválisát. A másik mérkőzésen a Sopron 56–39-re múlta felül a Diósgyőrt.

A csapat tagjai: Taschner Kristóf, Serényi Tibor, Benei László, Sedric Roussel Julienn Motteau, Nyúl Szabolcs, Horváth József, Daróczi Dániel, Magyar András edző, Nagy Tamás elnök. A képről hiányzik a csapatkapitány, Molnár Attila.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foci Vb-2022 - Marad a 32 csapatos mezőny

Nem emelik 48 csapatosra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mezőnyét, azaz Katarban - az eredeti… Tovább olvasom