Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Köntös újra Európa tetején

Egészen elképesztő sorozatot produkált sportágában idén Köntös Zsófia, a Győri DC dobója.

Egészen elképesztő sorozatot produkált sportágában idén Köntös Zsófia, a Győri DC dobója. A mindössze három éve versenyszerűen sportoló dartsos – ahogy arról a Kisalföldben is beszámoltunk – nemrég soft szakágban egyéniben, párosban és csapatban is országos magyar bajnok lett, steel kategóriában pedig még esélyes a jó helyezésekre.

A nemrég véget ért horvátországi Európa-bajnokságon pedig felülmúlva tavalyi teljesítményét – a 2005-ös soproni kontinensviadalon párosban bronz-, csapatban aranyérmet szerzett –, a csapatban megszerzett Európa-bajnoki címe, valamint a páros bronzérme mellé ezúttal egy egyéni negyedik helyet is begyűjtött Umagban. Nem is meglepő, hogy győri klubjának elnöke, Venesz Károly úgy nyilatkozott róla: Zsófi egyesületük tizenhárom éves fennállásának legeredményesebb sportolója.

– A soproni Európa-bajnokság előtt meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott, aztán mégis kontinensbajnok lett. Most milyen előjelekkel készült a horvátországi versenyre? – kérdeztük a már kétszeres Európa-bajnok Köntös Zsófiát.

– Természetesen most is izgultam, de már valamivel nagyobb rutinnal utazhattam az Európa-bajnokságra. Tartottam attól, hogy nem lesz elég az a mennyiségű gyakorlás, amennyit el tudtam végezni, de így utólag kiderült, elegendő volt ennyi felkészülés is.

– Az egyik internetes oldal szerint alanyi jogon utazhatott a válogatottal. Miért?

– Elméletileg csak azok kerülhettek a magyar csapatba, akik mind a három válogatóversenyen ott voltak. Munkahelyi elfoglaltságom miatt az egyikről hiányoztam, de mivel én lettem a magyar bajnok, a szövetségi kapitány úgy döntött, beválogat.

– Csapatban ismét sikerült az élen végezniük. Ezt vagy a tavalyi aranyérmet volt nehezebb megszerezniük?

– Ez a horvátországi verseny teljesen más volt, mint a soproni. Akkor hatalmas segítséget jelentett a hazai közönség buzdítása, a döntőben a cseheknek szinte esélyük sem volt ellenünk. Most nem volt ekkora támogatás, ráadásul a körülményeket sem nevezhetném túl ideálisnak, s talán a csapat sem volt mindig a legegységesebb.

– Ennek ellenére felülmúlta előző évi teljesítményét, a két érem mellé egy egyéni negyedik helyezést is begyűjtött.

– Nem panaszkodhatom, mert jól ment a játék. Amikor kellett, hoztam a mérkőzéseket. Persze ezt a sikert nem érhettem volna el csapatársaim, Fekete Nóra, Kállay Eszter, Urgyán Adél, Kiss Viktória és a párosban velem szereplő Mayer Rita nélkül.

– Többszörös magyar, kétszeres Európa-bajnokként milyen céljai lehetnek még?

– Célokból, jó eredményekből sohasem elég. Az biztos, fejlődésem szempontjából talán jobb lenne, ha most már országos szinten egyéniben és csapatban a férfiak mezőnyében versenyezhetnék. Persze ehhez még az elnökünk beleegyezésére is szükség lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzésben az MKB-Euroleasing

Nem sokat pihentek az MKB-Euroleasing kosaraslányai az ünnepek alatt és között. Tovább olvasom