Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Komoly adósságban vannak a spanyol csapatok

Egyre nagyobbak a hiányok a spanyol klubok háza táján is. Ki nem fizetett fizetések, egyre növekvő hiányok, elhalasztott TV-s megállapodások, ezek jellemzik az egyre mélyebb pénzügyi válságba süllyedő Primera Liga csapatokat.
A játékosunió (AFE) elnöke beszélt erről az újságírók előtt, akik nem győzték kapkodni a fejüket a hírek hallatán.

"Vannak bizonyos jelek, amelyek a közelgő pénzügyi összeomlásra utalnak." - mondta Geraldo Gonzalez az AFE elnöke.

Gonzalez szerint a klubok 80%-a eladósodott az első és másodosztályban, akik képtelenek kifizetni a játékosaik fizetését pontosan. A becsült tartozás, (...és ezek csak a fizetések!) 45 millió euró, amely az elmúlt egy év során megduplázódott.

Ott is - akárcsak kis hazánkban - él az a szabály, hogy amelyik klubnak tartozása van a játékosok felé, nem kaphatja meg az engedélyt, hogy a bajnokságban elindulhasson. Ennek jelenleg nyolc első-, és huszonkettő másodosztályú egyesület nem tud megfelelni.

Gonzalez még hozzátette, hogy a helyzet sokkal aggasztóbb mint eddig, tekintve, hogy az elhúzódó TV szerződés miatt a csapatok az egyik legbiztosabb bevételi forrásuktól estek el.

A spanyol Liga már kérte a kormányt, hogy lehetőség szerint segítse ki a klubokat valamilyen formában, de a teljes hiány, amit az évek folyamán felhalmoztak kezd kezelhetetlenné válni, a tájékoztatás szerint ez már 1,6 milliárd euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport Oscart kapott Armstrong és Serena Williams

Egyetlen tavalyi győztes sem tudta megvédeni első helyezését a Laureus- más nevén Sport Oscar-díj… Tovább olvasom