Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kómából ébredt fel a kézilabdás: csodával határos gyógyulás

Kézilabda - Egy súlyos baleset után lábadozik az Audi-ETO egyik fiatal tehetsége, Nagy Bettina. A lány másfél hónapig feküdt kómában, napjainkban már jár, kommunikál, s reménykedhet abban, hogy nemcsak teljes életet élhet, hanem talán kézilabda-karrierje is folytatódhat.

Alighanem sohasem felejti el a celldömölki Nagy család azt a júniusi napot, mikor kislányuk, Bettina súlyos autóbalesetet szenvedett. A 15 éves lányra már korábban felfigyelt több nagy kézilabdaklub, végül az Audi-ETO utánpótlásműhelyében kötött ki, a nyolcadik osztályt már Győrött végezte – jelenleg a Bercsényi-gimnázium elsőéves tanulója –, s pályafutása egészen a tragikus napig felfelé ívelt. Ma sem tudni, miért, de azon a júniusi délutánon az edzésről sietve nem figyelt, s két autóbusz közül kilépett az úttestre, éppen egy arra haladó autó elé, ami elütötte.


Nagy Bettina még a baleset előtt.
Nagy Bettina még a baleset előtt.

 

Bettina másfél hónapig feküdt kómában, mind a négy végtagja lebénult. Győrött, majd Szombathelyen küzdöttek az orvosok az életéért. Szerencsére a sport miatt is erős szervezetének és határtalan akaraterejének köszönhetően rohamosan javult az állapota, s ma már ott tart, hogy tud járni, rendesen kommunikál, bár a bal oldala még egy kicsit gyengébb. Emellett rövid távú memóriája nem annyira tökéletes, a tragikus eseményre és – szerencsére – a családtagokra, ismerősökre azonban jól emlékszik.

Nagy Attila, Bettina édesapja elmondta: az eddigi gyógyulási folyamat az orvosok szerint is a csodával határos.
„Hiába nyugtatnak bennünket sokan, azért még nehéz feldolgozni a történteket. Persze valamivel jobb, hiszen az életveszély elmúlt, de a neheze még hátravan. Hosszú az út a teljes felépülésig. Ráadásul eddig volt gyorsabb, látványosabb a folyamat, most számunkra úgy tűnik, mintha megállt volna a javulás. Az orvosok szerint azonban ez természetes ilyenkor, innentől kezdve inkább apró lépésekben mérhető csak Bettina állapotának jobbra fordulása" – kezdte az édesapa, aki elmondta: rengeteg segítséget kaptak, amit ezúton is köszön mindenkinek. A celldömölki kórház dolgozói, a helyi nyomda és néhány önkéntes adakozó jóvoltából egy laptopot kaptak, mellyel Bettina tud kommunikálni az osztály- és a csapattársakkal.

 

Bettina hétfőtől péntekig a szombathelyi kórház lakója, ahol naponta ötször gyógytornász foglalkozik vele.
Bettina hétfőtől péntekig a szombathelyi kórház lakója, ahol naponta ötször gyógytornász foglalkozik vele.„Bettina egyelőre csak hétvégenként jöhet haza, hétfőtől péntekig a szombathelyi kórház lakója, ahol naponta ötször gyógytornász foglalkozik vele. A rehabilitáció otthon sem állhat le, ezért az egyébként nem túl nagy lakásunkban már csináltattunk egy bordásfalat" – folytatta az édesapa. A gyógyulásban sokat segítene még egy rehabilitációs szobai futópad. Ennek beszerzésére már ígéretet kapott a család.

Azzal kapcsolatban, hogy esetleg kézilabdázhat-e még Bettina, az édesapa ennyit mondott: „Ezt még senki sem tudja megmondani. Nem is ez a lényeg, hanem hogy épüljön fel teljesen, s újra hétköznapi életet élhessen..."

Olvasóink írták

 • 15. bettU.* 2008. december 22. 13:12
  „köszi Wiwicci, jucci:)szrtlk titeket:)”
 • 14. álom 2008. december 05. 13:39
  „Drága Jucucosm!Nem baj,hogy letegeztél,hisz nem tudhatod,hogy az írások mögött ki van! Megelőztél az írással,de teljesen rosszul esett ahogy az-az ember írt Bettináról ! Berni anyukája vagyok!Puszi nektek lányok!”
 • 13. petzjucus 2008. december 04. 20:20
  „SZIASZTOK!

  iGEN ezt csak miérezhetjük vivi a barátai a csapatársai az osztálytársai!Az a baj hogy néhány tuskó azt hiszi mindenkinél okosabbak csak hát nem könnyű ugy bezsélni hogy nem az én barátom ismerösöm feküdt ott!Igy én is okos lennék!Amugy kinek az anyukája vagy álom és bocsánat hogy letegeztelek!?”
 • 12. álom 2008. december 04. 17:48
  „Látod inkább csak olyanok írnának,akik tényleg mélyen érintett a dolog,és nem sértegeti az embert.Remélem,hogy példaértékű drHannbalLecter viselkédése és soha se vétett hibát!Remélem,hogy ő is fog majd pótvizsgát nyerni az élettől,de ne úgy ,hogy a családját is súlytja,mint szegény Bettináékat!Üdvözlöm őketés ,és szívből kívánom,hogy Bettina majd egyszer csak a régi lesz.Türelmet és kitartás mindenkinek!”
 • 11. wiwus 2008. december 04. 15:59
  „Nem neked! drHannibalLecternek, mert én is ideges lettem.”
 • 10. álom 2008. december 04. 11:21
  „Wiwus!Nem tudom,hogy ezt nekem írtad-e,hogy nem tudom milyen érzés ezt átélni.Nen tudom,hogy felnőtt vagy-e vagy gyermek.Pontosan tudom,hogy mi volt,mi történt,azért is írtam.Jobban ez a drHannibalLecter húzott fel agyilag.Az én lányom osztálytársa volt az Aranyban.Senki se tudja,hogy ezek a szegény gyerekek mit éreztek!Itt ültek a gép előtt és egymásnak írogattak,hogy mi van,mi történik.És az osztály kiborult az utólsó nap,amikor már nem bírták tovább,és még a volt oszt.főnök is megjelent betegen!Nagyon sajnálom a szülőket,mert én is az vagyok,hogy min mentek keresztül.Hálát adnak a jó istennek,hogy életben tartotta Bettinát,amikor nem tudták,hogy hogyan tovább!És még bele se gondoltunk,hogy Bettina mit érezhet!”
 • 9. wiwus 2008. december 03. 21:21
  „Nem tudod milyen érzés arra visszaemlékezni, hogy a baleset előtt 2órával még a ballagást tervezte.. a nyarat, amikor végre otthon lehetett volna...a kórházban várakozni mikor senki nem mondd semmit, és mindez pont egy olyan emberrel történt , aki nem érdemli meg! Ezeket a napokat, heteket még az ellenségeimnek se kívánnám..Ilyenkor már mindenki tudja, hogy mit kellett volna tenni és mit nem, ezzel ő is tisztában van,
  de a lényeg az hogy egyre jobban van!”
 • 8. álom 2008. december 03. 19:09
  „Drága Jucusom!Tudod az az érdekes,hogy az újság is miért csak most foglalkozik Bettinávak,amikor már szegényem kezd felépülni.Akkor miért nem írtak,amikor aggódtatok érte!A szülők,a tanárok és nem utolsó sorban az osztálytársak!Sírtatok,hogy mi lesz vele,hisz minden perceteket együtt töltöttétek!Az év végén,amikor tiétek a nyár!Kóma,lélegeztetőgép,2 órás agyműtét,hogy életben marad-e vagy se!Tudod drHannibalLecter,ez amiről nem szól az újság cikk!Olat kérdez meg,aki mindent tud,mint pl:PetzJucus!Ők most is tálálkoztak Bettinával és hál istennek már jobban van!Tényleg ne itélkezz ezekről a gyerekekről,akik a sportnak élnek,hogy min mennek keresztül,még ha ezt válalták is!És nem csak ők,hanem a szülők is ,hogy bíztonságban haza érjenek minden egyes meccsről!”
 • 7. petzjucus 2008. december 02. 20:22
  „Szia Álom!

  Igy van ő nem tudja adja isten soha ne tudja meg milyen amikor elmondják neked hogy a barátod akit szeretsz balesett érte szörnyű volt még az ellenségemnek se kivánom azt az érzést!De szerencsére ez már régg volt és már csak annyi a dolgunk hogy segitsük bettinát!”
 • 6. álom 2008. december 02. 14:58
  „Drága Jucusom!Ez az illető nem tudja,hogy mit éltetek át a rossz hír hallatám,amikor ez a szerencsétlen baleset történt.És a ballagásotok előtti héten,egy-két nappal a szülinapja előtt.Addig ne itélkezzünk,amíg nem ismerjük az embert. A"tanuló pénz " azért az nagyon dúrva volt odaírni,még ha így szokták mondani is.Az osztály nem akarta elhinni,hogy mi történt.Nem tudták feldolgozni a történteket.Ballagáskor ott állni a sorba nélküle!!A másik meg,hogy nem csak a gyerekeknek kellene figyelni,ha közlekednek,ha nem rájuk is!!”
 • 5. petzjucus 2008. november 28. 14:45
  „Kedves drHannibalLecter!

  Bettina pontosan tudja hogy ő is hibás volt de tudod sietet és az ember a hibáiból tanul!Könnyű beszélni de nem te feküdtél komában 1 honapig most már annyira mindegy hogy ki volt hibás!Amugy hálistenek ismerem bettinátt mert osztálytársam volt és csapatársam és Betti soha nem sietett sehova csak most valamiért....de hálistenek mulkor találkoztam vele és már lassan de biztosan épülget!Betti neked pedig gartulálok nagyon ügyesen türöd ezt az állapotott és hálistenek már csak egy kicsi van hátra hogy teljesen felépülj nagyon szeretlek és mindig ott leszek veled hogy segítselek!”
 • 4. pulci 2008. november 26. 22:38
  „Kitartást az egész családnak és minél előbbi gyógyulást Bettinának!!!”
 • 3. gergely01 2008. november 26. 19:37
  „Bettina!
  Nagyok sok erőt, és kitartást kívánok neked a továbbiakban, és szorítok a mihamarabbi felépülésedért. Sokan vannak melletted, és mindenki hisz benned. Sokat gondolunk rád, és milliószor kívánunk erőt, és kitartást. Egy szurkoló”
 • 2. drHannibalLecter 2008. november 26. 19:31
  „Kedves Bettina!

  Mielőbbi gyógyulást!

  De azért illett volna körülnézned, mielőtt kilépsz a két busz közül, illtve jobb lett volna, ha a zebrát használod az úttesten való átkeléshez. Na mindegy szerencsésen túlélted, megfizetted rendesen a tanulópénzt.

  Az élettől kaptál egy második esélyt, hasznád ki jól. Nem sokan kapnak pótvizsgára esélyt az élettől....”
 • 1. Kabóca 2008. november 26. 15:19
  „Kedves Bettina!
  Kitartást, sok erőt és gyors gyógyulást kívánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkát kaptak ajándékba

Labdarúgás - Emlékezés egy sikerkorszakra címmel ünnepséget rendez az ETO FC és a győri… Tovább olvasom