Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

KO 11 és fél millióért

Exkluzív interjút adott lapunknak Nagy „Csonttörő” János, győri származású ökölvívó.

Nehéz volt utolérni kedden Nagy „Csonttörő" Jánost, aki végül este adott exkluzív interjút a Kisalföldnek. Elmondása szerint lapunk az egyetlen magyar újság, amelynek nyilatkozik, mégpedig azért, mert mindig korrekten tájékoztattunk a vele kapcsolatos történésekről.

Beszélt a Barrios elleni összecsapás előtti zaklatásairól is: például a testén lévő reklámfeliratot krémekkel és törülközővel igyekeztek eltávolítani, noha az előzetes megállapodás szerint viselhette.
A hétvégén hazatér Győrbe és a családjával, a barátaival pihen, horgászik és főzőcskézik. Szeretne feltöltődni, hogy fitten kezdje újra az edzéseket. Ismerősök és ismeretlenek biztatása ad erőt számára az ökölvívás folytatásához.

– Hogy van, túltette már magát a vasárnap hajnalban történteken?

– Tulajdonképpen igen. Nem mondom, hogy repesek a boldogságtól, de sok választásom nincsen, mert visszacsinálni nem tudom a dolgot.

– Mi történt pontosan Los Angelesben?

– Magam sem tudom. A májamra mérte az ütést az ellenfelem, s bár akartam továbbmenni, mégis képtelen voltam rá.

– Elég nehezen sikerült elérni. Csak nem bujkál?

– Szó sincs róla, de úgy döntöttem, hogy nem adok interjút. A Kisalföldnek is csak azért, mert eddig is és a mostani vereség után is végig korrekt maradt. Sajnos jó néhány lapról ez nem mondható el. Tele vannak az újságok mindenfélével. Leginkább persze a pénzzel vannak elfoglalva, de nagyon messze járnak az igazságtól.

– Negyvenmillió forintot emlegettek a meccsel kapcsolatban. Ezek szerint nem igazak a számok?

– Egyáltalán nem. Itt és most elmondom, bruttó tizenegy és fél millió forintot ígértek, de egyelőre még ez sem érkezett meg a számlámra. Majd ha megkapom, akkor leszek biztos, mennyit is kapok.

– Győzelem esetén mennyit kapott volna?

– Ugyanennyit. Fix megállapodást kötött a menedzsment.

– A hírek szerint a mérkőzés előtt számos atrocitás érte. Barátja, Kovács Attila szerint nem az a Nagy János volt a ringben, akit ő ismer. Egyetért ezzel?

– Én nem akartam ezekre hivatkozni, mert nem ez a dolgom, nekem a boksz volt a feladatom, de tény, nem ment minden zökkenőmentesen. Például menedzserem, Rácz Félix úgy állapodott meg a mérkőzést közvetítő tv-csatornával, hogy a nadrágomon két, a hátamon pedig egy szponzor szerepelhet. A bemelegítés során azonban végig azzal zaklattak, hogy a hátamról eltüntessék a feliratot. Fél órán át dörzsölték vizes és száraz törülközővel, krémekkel is kenték, s talán csak azért adták fel, mert látták, hogy nem tudják leszedni. Arra azonban jó volt, hogy teljesen megzavarjanak, noha ismétlem, egyáltalán nem erre fogom a vereséget. Rosszkor, rossz ütésbe szaladtam bele.

– Annyit már lehet tudni, hogy folytatni szeretné pályafutását. Honnan kell újrakezdenie?

– Pontosan én sem tudom, valószínűleg a ranglistákon a tizedik-tizenötödik hely valamelyikére esek vissza, s innen három-négy mérkőzéssel vissza lehet kerülni megint a legjobbak közé. A célom elsősorban ez, mert így magamnak is bizonyítanék.

– Miért került szóba egyáltalán a befejezés?

– Mert még nem kristályosodott ki számomra, miként tervezi velem a jövőt. Annyi biztos, most egy hónapig pihenek. A hétvégén valószínűleg megyek is Győrbe, ahol a barátaimmal horgászni, főzőcskézni fogok. Rám fér a teljes kikapcsolódás, mielőtt edzőmmel, Klein Csabával újra nekilátunk a kemény munkának.

– Ezek szerint a barátok kitartanak ön mellett.

– Természetesen igen, s ez jólesik, mint ahogy az is, hogy az utcán ismeretlenek is leszólítanak, hogy fel a fejjel, s ne adjam fel. Ez is erőt ad ahhoz, hogy folytassam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek erőpróba előtt

Pécsett az európai uniós országok 4. ökölvívó-bajnokságon húsz ország mintegy száztíz bokszolója… Tovább olvasom