Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Kizárás van, érem még nincs

Nem véletlen, hogy a köznyelvben még mindig úszó EB-ként él a „vizes sportok Európa-bajnoksága".

Az biztos, hogy Darnyi, Egerszegi, Kovács és Cseh után továbbra sem fogja senki Magyarországon „vizesnek" nevezni az úszó EB-t, de ehhez tovább kell vinni a hagyományokat, vagyis érmeket kell szerezni. Mégis rémálomszerűen indult számunkra a nap. A 400 női vegyes délelőtti selejtezőjében ugyanis szabálytalan technika miatt kizárták a futamában nyertes (az összesítésben negyedik) Hosszú Katinkát. Hazai rendezésű világversenyen a mellúszásban delfinezésért nem szokás úszót kizárni, de hiába az íratlan „törvény", Hosszút ez már nem vigasztalja.

Ott volt azonban a döntőben Jakabos Zsuzsanna, aki az 5. helyen kvalifikálta magát a fináléba. Feladták hát neki a leckét: érmet kellett hoznia, hogy a meglehetősen drága jegyárak ellenére mostantól tele legyen az új Széchy Tamás uszoda – magyarokkal. (A közvetítésen is nyilván látszott, legfeljebb fél ház volt a tegnapi döntőkön, az előselejtezőkben pedig még ennyien sem voltak.) Nos, Jakabos pillangón még harmadikként fordult... Eddig volt esélye a dobogóra. Elmaradt egyéni legjobbjától, a negyedik lett.

Cseh László is elkezdte: a legrizikósabb számában, 100 háton. A tegnapi elő- és középfutamok után az biztosan kijelenthető, körömrágós döntő vár ránk. Cseh ugyanis „csak" a hatodik helyen jutott a fináléba. Edzője szerint „ma még rápakol erre az időre". Úgy legyen.
Bodor Richárd is „rá akar pakolni", körülbelül négy tizedmásodpercet, akkor pedig esélye lehet a dobogóra.

A női 200 hát középdöntőjében két magyar is indult, Verrasztó Evelinnek sikerült a döntőbe jutás, mégpedig a harmadik helyen. Estére nyilvánvalóvá vált: a mai nap lesz az „igazi" kezdet számunkra.
Nem mellékes, az első nap a németeké lett: a női 4-szer 100-as gyorsváltójuk világcsúccsal nyert. A férfiaknál „simán", csúcs nélkül az olaszoké az arany.

Gyalogolni és fizetni kell(ett)

„ Fontos a bevétel, de még fontosabb, hogy mindenki, aki az úszást szereti, anyagi helyzetétől függetlenül ott lehessen a nézőtéren – mondta tegnap Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke. – Ezért Ruza József főtitkárral úgy döntöttünk, hogy a korábbi szándékunkkal szemben a délelőtti előfutamok látogatása ingyenes, a délutáni döntőkre pedig mindennap meghatározott létszámban, az érkezési sorrend alapján ezerforintos kedvezményes jegy is kapható."

A nyilatkozat – reméljük – mától eljut a helyszínen üzemelő pavilonok munkatársaihoz is, tegnap ugyanis még hiába hivatkoztunk mi is a Gyárfás-nyilatkozatra, a jegyárusok kedvesen és udvariasan közölték, erről mit sem tudtak, így az előfutamokra fizetni kell. Fontos tudni azt is, hogy a Margitszigetre nem lehet autóval behajtani, aki tehát gépkocsival megy a fővárosba, az legközelebb a Margit híd lábánál parkolhat; aki pedig vonattal, annak érdemes a Déli pályaudvarig jegyet váltani, majd a 4-es, 6-os villamossal szintén a Margitszigetnél leszállni. Körülbelül tizenöt-húsz perc séta az új uszodáig az út, a helyszínen osztanak vizet és persze lehet pólót, sapkát vásárolni – meglehetősen borsos áron: 1500–3000 forintért. Az előbbi gyermekméret. A sorállás délelőtt sokkal rövidebb, délután viszont számolják bele azt is, hogy hosszú percekig kell sort állni a jegyért. Az árakat is jobb előre tudni: a legolcsóbb jegy 5 ezer forint, a legdrágább (a célhoz közel) 15 ezer forint.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozás húsz év után

A hétvégén rendezte meg a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri Kálóczy téren az evezősnapot,… Tovább olvasom