Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Kitört a teniszháború?

A Győri Tenisz Club tagjai közül többen hátat fordítanak a a Marcal Teniszcentrum avatási ünnepségének.

A Tihanyi Árpád úti vasúti átjáró megépítése miatt a Győri Tenisz Club fedett létesítményét le kellett bontani, cserébe az önkormányzat az Integrál-DAC-pálya szomszédságában adott területet a vidéki csapatok közül az egyik legeredményesebben szereplő szakosztályának. Azóta – magánerőből – elkészült, október óta próbaüzemel az az új korszerű teniszcentrum, amelynek üzemeltetője vállalta, hogy a területért cserébe a klub tagjai és a nemzeti bajnokságban induló versenyzői évi hat és fél millió forint értékben vehetik igénybe a komplexum szolgáltatásait.
„Sajnos nem tartja be a megállapodást az üzemeltető Marcal Teniszcentrum Kft. – panaszolta a Kisalföldnek a Győri TC jelenlegi elnöke, Soós Szabolcs.

– Hiába az egyezség, eddig másfél millió forintot kellett kifizetnünk pályabérletre. Igaz, a klub tagjai közül néhányan tényleg ingyen teniszezhetnek és sportolhatnak, ám érthetetlen, hogy versenyzőink – köztük például a junior Európa-bajnok Mikó Zsófia – miért nem tehetik ezt meg. Természetesen már többször felkerestük az üzemeltetőt, aki azt válaszolta, hivatalosan március 31-én adják át az épületet, s onnantól érvényes a megállapodás. Mi azonban már nem bízunk ebben, s az edzőkkel, valamint a versenyzőkkel együtt úgy döntöttünk, nem megyünk el a hivatalos, ünnepélyes megnyitóra. Keserű a szánk íze, mert azt gondoltuk, megoldódnak pályagondjaink, de sajnos kicsit sem érezhetjük magunkénak a felépült teniszcentrumot."

Felkerestük az üzemeltetőt, Rigó László érdeklődésünkre elmondta, szerinte a győri egyesületen belül akadnak gondok.
„Be kell vallanom, nagyon megbántam, hogy belefogtam a teniszcentrum létrehozásába. Úgy gondoltam, a létesítmény otthona lesz a város teniszsportjának, nem hittem, hogy ennyi nehézséggel kell majd szembenéznem. A módosított építési engedélyt október tizedikén kaptuk meg, ennek ellenére az ígért időpontra elkészült a komplexum.
Természetesen tartjuk magunkat a megállapodáshoz, április elsejétől a meghatározott összeg erejéig igénybe vehetik a klub versenyzői a létesítményt. Sőt, az éves több mint hatmillió forinton felül nemrég másfél milliót ajánlottunk a győri versenyteniszre, egymillió-kétszázezerrel pedig az utánpótlás-nevelést akartuk támogatni.

Ezt érthetetlen módon nem fogadta el a klub elnöke, akivel egyébként bár megpróbáltuk, képtelenség egyezségre jutni. Kértük, készítsenek listát a Győri TC versenyzőiről, amit  a mai napig nem kaptunk még meg."

Jakus György a Győri TC elnökségi tagja elmondta, a klub vezetése és az üzemeltető közötti véleményeltérés tisztázása folyamatban van, az egyesületet – több klubtaggal együtt – ő képviseli majd az avatón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ENSZ és az EU támogatja a FIFA rasszizmus ellenes harcát

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és az Európai Unió (EU) is támogatja a Nemzetközi Labdarúgó… Tovább olvasom