Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kisebbre cserélték a pályát és a labdát

A Fészek Csempebolt NFK 1988 óta – a győri női egyesületek közül legrégebben – szerepel hivatalos bajnokságban.
Kezdetben a nyugat-dunántúli női kispályás bajnokság résztvevője volt, ezután nevezett a női NB II-be Am Besten Bau-Teran néven, s újoncként a negyedik lett. Több alkalommal sikerült a dobogón végezni, az első osztályban való szereplést azonban a csapat egyik évben sem vállalta.

Az évek során több játékosa került a válogatottakba, s jelenleg is vannak az egyesület által nevelt labdarúgók, akik meghatározó tagjai valamely NB I-ben szereplő együttesnek.

A klub 2004-ben már Fészek Csempebolt néven indult a női másodosztályban. A csapatnak Kunsziget és Győrújfalu adott lehetőséget a hazai mérkőzések lejátszására. A kezdetektől Csapó Sándor irányításával működő együttes az utolsó évben anyagi és játékosállománybeli gondokkal küszködött, valamint az U15-ös korosztály kötelező indítása is okozott nehézségeket, ezért hosszas vívódást követően a vezetőség döntése alapján nem neveztek a nagypályás bajnokságba, helyette megalakították az első megyei női futsalegyesületet.

Nagy erősítést jelentettek a visszatérő játékosok: Csuti Melinda, Fehér Nikolett, Takács Olívia, Pusztai Katalin és Németh Renáta, s elképzelhető a csapat rutinos védőjének, Balogh Viktóriának szülés utáni csatlakozása.

Az együttes jelenleg az NB II-es futsalbajnokság alsó ágának – a felsőházról csak hajszállal maradtak le a lányok – első helyezettje a Miskolc II, a Gyöngyös, a Rába ETO, valamint a Ferencváros II csapatai előtt. A góllövőlistát az egyesület játékosai, Csuti Melinda, valamint Fehér Nikolett vezetik 31, illetve 30 góllal.


A Fészek Csempebolt csapata. Felső sor, balról: Fehér Nikolett, Csuti Melinda, Takács Olívia, Csapó Sándor, Szabó Katalin, Pusztai Katalin. Középső sor: Németh Renáta, Orbán Krisztina, Turbók Adrienn, Tóth Rita. Alsó sor: Trimmel Katalin, Sölétromos Júlia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: elvonási ´tünet´ az MKB-Sopronnál

A soproni önkormányzattól 12 millió forinttal kap levesebbet idén az MKB-Euroleasing Sopron női… Tovább olvasom