Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Kisebb az érdeklődés a Forma-1-es nagydíj iránt

Rekordszinten alacsony nézőszámra számít Mogyoród a hétvégi Forma-1-es nagydíjon. A vállalkozók sem táplálnak sok reményt, míg tavaly 151 vendéglátóipari és kereskedelmi pavilonra illetve parkolóra kértek engedélyt, addig idén mindössze 22-en jelentkeztek.
A mogyoródi önkormányzat szerint maga a Forma-1 népszerűsége csökken, nemcsak a magyar nagydíj iránt érdeklődnek egyre kevesebben. Hozzáteszik, hogy a vállalkozóknak azért sem éri meg kimenni, mert a költségek is magasabbak lettek. A nagydíj tehát rajongókat veszít, az önkormányzat pedig komoly összegeket.

Hohe Frigyesné, a Mogyoródi Önkormányzat Igazgatási és Információs Irodájának vezetője: „A Hungaroring melletti területek, ahova a vállalkozók kitelepülnek, mind magántulajdonban vannak. Tehát miután nem az önkormányzattól bérlik a területet, nekünk ebből nincs bevételünk. Az önkormányzatnak egyedül és kizárólag az iparűzési adóból volt bevétele. Ez január elsejéig napi 5000 forint volt, a törvény erejétől fogva idén már csak 1000 forint."

Az infrastruktúra és a kiszolgáló személyzet hiánya még inkább eltántoríthatja a külföldi rajongókat. Az idei év eddig a legrosszabb a Forma-1 hazai története során, ám a mélyrepülés folyamatos. Nem boldogok a szállodások sem Budapesten. Míg az utóbbi években 70-80 százalékos telítettséggel számolhattak a magyar nagydíj miatt, idén ez a szám sem lesz rózsás.

„Kisebb az érdeklődés mint korábban, legalábbis az utolsó két hétben tapasztalható, hogy megtorpant az érdeklődés az előzetesen leadott szálláshelyek azok amik most is foglaltak és a last minute foglalások igen kevés arányban jönnek be" – fűzte hozzá Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapros Anikó megelőzte Mandula Petrát

Hosszú idő után először fordul elő, hogy nem Mandula Petra a legelőkelőbb helyen jegyzet magyar… Tovább olvasom