Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Király Gábor Győrben: a sportban is szükség van az innovációra - interjú

Vannak labdarúgó legendák, akik nem mennek ki a divatból. Úgy tűnik, hogy Király Gábor, a "mackós kapus" is ilyen. Előadásokra hívják, interjúkat kérnek. Teher ez, vagy öröm? Erről is kérdeztük az EYOF idején megrendezett InnoSport konferencia nyitott programjára július 27-én érkező legendás sportembert.
-  A sport velejárója a szereplés. Igyekeztem mindig a sajtó rendelkezésére állni. A tavalyi Európa bajnokság széles körben hozott ismertséget, azóta rengeteg megkeresés érkezik. Mivel aktív labdarúgó vagyok, nem tudok vállalni minden felkérést. Az edzések meccsek ritmusába ami még belefér,  oda elmegyek.  

Aktív pályafutása koránt sem ért véget a Haladásnál számítanak Önre. A legendás EB szereplés után azt mondta, még nem akar feltétlenül a jövőről tervezgetni. Most már végiggondolja azt, milyen lesz tíz év múlva Király Gábor és a Labdarúgás viszonya?  

- Még a Herthàban játszottam, amikor elkezdtem tervezni a jövőt. Jövőre lesz 15 éves Szombathelyen a Király Sportlétesítmény, amit a családdal közösen építettünk és működtetünk. 10 éve már, hogy megalakult a Király Szabadidősport Egyesület.  Komoly célokkal dolgozunk, egy erős utánpótlás bázist építünk a két évtizedes Németországban és Angliában szerzett tapasztalataimra alapozva. 200 igazolt labdarúgónk van, az óvodás kortól a felnőtt csapatig. A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola is lassan öt éve működik. Az ország minden pontjáról és külföldről is érkeznek hozzánk a három napos bentlakásos táborokba. Még az Eb előtt megjelent a K1RALY márka, szürke nadrág, pólók, sporttermékek. Én mindent a labdarúgástól kaptam, igyekszem az erőforrásaimat itt kamatoztatni. Szerintem 10 év múlva is ebben fogok tevékenykedni. 

Egy ilyen tervezésben szerepet játszik az is, mit gondol a magyar labdarúgás jövőjéről?   

- Én a munkában hiszek, bármiről is legyen szó. Angliában és Németországban sem mások az edzés feladatok, inkább a minőségi munka más. A hozzáállás. Az alázat.  


Jóslások nélkül milyen esélyt lát arra, hogy az EB sikerszereplése megismétlődjön a következő kontinens viadalon? Nyilván elkerülhetetlen ilyen kérdésben Andorra megnevezése.

- Már mint szurkoló figyelem a válogatottat. Azt tudom mondani, hogy az EB-n tavaly minden puzzle darab összeállt. Óriási munkát végeztünk a kontinenstornát megelőző öt hetes felkészülés alatt. Mindenki félretett mindent és csak egy közös célnak rendelte alá magát. Az elvégzett munka az EB-n kijött és hatalmas öröm volt, hogy  egy nemzetnek tudtunk 44 év után boldog pillanatokat szerezni. 

Ön szerint sokat változott a labdarúgás a 21. században? Gólbíró, elektronikus partjelző, modern technika megjelenése? 

Változik, de a lényeg ugyanaz marad. A felkészülés során is vannak technikai eszközök, amik megkönnyítik a játékosok erőállapotának felmérést. Egy-egy mérkőzésen figyelik ki mennyit futott, mennyit passzolt, mennyit ért labdába,  hányszor vesztette el a labdát, milyen volt a mozgása  a pályán, rengeteg számadat kerül ki. De a foci, az foci marad. 

De a ruházat is változik. Kivéve Önnél, akihez a legendás ruhadarab szinte hozzá nőtt. Lecserélné a mackóját mondjuk egy olyan ruhára, amely lélegez, segíti az elrugaszkodásban, vagy bármely más teljesítménynövelő?
 
Nem.  

Szükség van ön szerint a sportban innovációra? 

Természetesen, hiszen  az visz előre.

Például az ön márkája a K1RALY is egy új fejlesztés. Népszerűek a termékek? 

 - 
Igazából az igény szülte. Sokan kerestek meg,, hogy szeretnének egy szürke nadrágot, olyat, amiben én védek. Ezért vágtunk bele a saját termékbe és a szürke nadrág mellé  póló, kulacs, kapuskesztyű is került a kollekcióba. A termékek olyanok, amiket én is szívesen hordok. Van rá igény, igyekszünk itt is a minőséget garantálni. 

Szakít arra időt, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Ipar Kamarába az Innosport nemzetközi konferenciára eljöjjön.  Mi alapján dönti el, melyik felkérésnek tesz eleget?   

- Július közepén elkezdődött a bajnokság. Aktív labdarúgóként nem sok időm van az edzések, mérkőzések ritmusában. Sok felkérés érkezik, de csak körülbelül minden tizedikre tudok elmenni. Az Innossport már tavaly nyáron megkeresett, úgy hiszem a téma, az elképzelés, a szervezés összeállt, érdeklődve várom a rendezvényt. Szeretek tanulni és hasonló gondolkodású emberekkel találkozni, ezért döntöttem a részvétel mellett.   
Király Gáborral az InnoSport konferencia résztvevői személyesen is találkozhatnak 2017. július 27-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamarában.
 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EYOF 2017 Győr - Feczkó Csanád aranyérmes judóban, hét érmet szereztek kedden a magyarok - fotók, videók

EYOF 2017 Győr - Feczkó Csanád aranyérmes judóban, hét érmet szereztek kedden a magyarok - fotók, videók
A magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll az oroszok mögött. Tovább olvasom