Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Kézilabda NB II: tavasszal előrelépésben reménykednek

Befejeződtek az őszi fordulók az NB II-es bajnokságokban. A megyei csapatok közül a Széchenyi ESE női együttese szerepelt, hiszen az első helyről várhatja a folytatást. A többi gárda nem szerepelt rosszul, de mindenhol előrelépést várnak tavasszal.

Együtt maradt a mag.

Az NB II-es női bajnokságban a győri Széchenyi ESE az élről várhatja a tavaszi folytatást. Simon József vezetőedző így értékelte a csapat szereplését:

„Visszatérő probléma évről évre az ifjúsági csapat kialakítása. Most is nehezen ment, mert volt, hogy eggyel kevesebben voltunk, de szerencsére a Szent-Györgyi-iskolával sikerült megállapodnunk. Azóta zökkenőmentes a dolog, így ki nem állásért nem vontak le tőlünk pontot, mint tavaly. Ami az első csapatot illeti, a mag évek óta együtt játszik, s az újonnan érkezettek is hamar megtalálták a közös hangot a többiekkel, s gyorsan beilleszkedtek a csapatba. Örülünk az első helynek, s bár a feljutás feltételei nem igazán adottak, mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ha ez összejön, akkor elmondhatjuk, hogy minden éremből jutott már nekünk. Ezért dolgozunk januártól, már amennyire a vizsgaidőszakban erre lehetőségünk lesz."

Futballpályán készültek.

A Győrújbarát együttesének komoly problémával kellett szembenéznie a helyi csarnok felújítása miatt. Bálló Ferenc elnök szerint példátlan módon sikerült felkészülniük a szezonra, ennek ellenére jól szerepelt a gárda:

„Nem hinném, hogy volt olyan csapat a sportág történetében, mely futballpályán edzett volna egy teljes felkészülési időszak alatt. Mi így tettünk, ráadásul a meccseink pályaválasztói jogát is fel kellett cserélnünk, vagy Győrben, az Adyvárosi Sportcentrumban albérletben játszottunk. Klasszikus hazai meccsünk összesen kettő volt. Szeretném is megköszönni a győri városi sportigazgatóságnak, hogy ezt a lehetőséget biztosította számunkra. A nehéz körülmények ellenére sok pontot tudtunk szerezni, s mivel hétszer játszunk otthon tavasszal, reménykedünk abban, hogy sikerül előbbre lépnünk, hiszen a mezőny elég sűrű. Abban is bízunk, hogy az önkormányzat a jövőben tudja támogatni a csapatot."

Többször is balszerencsések voltak. A Mogaac-Mosonszolnok vezetőedzője, Kránitz János szerint nem voltak mindig szerencsések a meccseken:

„Néhány mérkőzésünkön kifejezetten balszerencsénk volt. Tudom, közhely, hogy jó csapatnak van szerencséje, ezek szerint mi még nem vagyunk jó csapat. Az ősz során azért sikerült annyi pontot begyűjtenünk, ami továbbra is megalapozza abbéli reményünket, hogy a bajnokság végén masszívan a középmezőnyben végezzünk. Rutinos, tapasztalt játékosaim adósak maradtak a kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel, fiataljaink pedig mintha megtorpantak volna a fejlődésben. Sokat kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabb, eredményesebb játékra legyünk képesek."

Érződött a fiatalság.

A férfiaknál a Széchenyi ESE és a Győrújbarát is a középmezőnyben végzett. Előbbi együttes szakvezetője, Pauer Zoltán így látta az őszt:

„Újoncként nem lehetünk elégedetlenek, bár az érződött, hogy nagyon fiatal a csapat. Volt, hogy a jóval esélyesebb csapat ellen közel álltunk a bravúrhoz, majd utána egy nálunk gyengébbtől simán kikaptunk. Ezen a hullámzó teljesítményen javítanunk kell tavasszal. Abban bízom, hogy összeérünk a kezdésre, s masszívabbak leszünk. Fél évvel mindenképpen rutinosabbak vagyunk. Egy szétesett csapatból csináltunk újat, működőképeset. Hosszú távú célunk, hogy utánpótlásbázist létesítsünk az egyetemen, hiszen jelen helyzetben minden férficsapatra nagy szükség van Győrben. Január elején kezdjük a felkészülést, s közel két hónapunk lesz arra, hogy olyan szintre jussunk, ami garantálja az előrelépést."

Teremgondok miatt gyér edzéslátogatottság.

A Győrújbarát edzője, Zuber Titusz szintén a teremproblémákra vezeti vissza a kissé hektikusabb szereplést.

„A nőkhöz hasonlóan nekünk sem volt egyszerű terem nélkül megoldani ezt a félévet. Összességében sikerült, a középmezőnyben zártunk, de egy hagyományos felkészüléssel azért reménykedem az előrelépésben. Ősszel olykor lehetetlen időpontokban tudtunk csak edzeni az Adyvárosi Sportcentrumban, s ez meg is látszott a látogatottságon, ami pedig a mérkőzéseken »köszönt vissza«. Visszatérve saját otthonunkba biztos többet és többen edzünk majd, s ezzel párhuzamosan az eredmények is még jobbak lesznek. Mi is januárban kezdünk, lesz mit pótolnunk az őszről, s bízom benne, hogy a mezőny első felében leszünk majd a szezon végén."

Olvasóink írták

  • 1. cs71 2010. január 08. 20:46
    „Gratulálok a megyei csapatok helyezéseihez, 2010-ben is sok sikert kívánok nekik!
    Furcsálltam, hogy a szintén ebben a bajnokságban is játszó ETO-s lányokról nem szól a cikk. Ezek a 1994., 1995., sőt 1996-ban született lányok megelőzve a MOGAAC DSE-t és a Győrújbarát csapatát, az 5. helyen vannak, úgy, hogy 305 dobott góllal a legtöbb gólt lőtték az osztályban. Gratulálok a kislányoknak és Hornyák Lajos edzőnek az elért eredményekhez! Köszönjük a munkáját és az ETO támogatását! Hajrá csajok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos sérülés: a sípcsontja tört el az Audi ETO szélsőjének

Az Audi ETO szélsője, Szegedi Orsolya hosszú kihagyás után az elmúlt év végén állhatott újra… Tovább olvasom