Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Kézilabda EB - Rúgott Tomori, mégsem tiltották el

Játszhat a svédek elleni, szerda esti Európa-bajnoki középdöntős kézilabda-mérkőzésen a kedden piros lappal kiállított Tomori Zsuzsanna, mivel nem tiltotta el őt a sportág kontinentális szövetségének fegyelmi bizottsága.

A magyar csapattól szerda reggel kapott információ szerint a fegyelmi testület azért foglalkozott Tomori ügyével, mert a játékvezetői jelentésben külön kitértek arra, hogy a magyar átlövő megrúgta a ráfekvő Diane Lameine-t.

A két játékos amúgy a 27-19-es holland sikerrel zárult találkozón többször is összekülönbözött, kétszer páros kiállítást kaptak, egyszer pedig Lameine - a bíró háta mögött - arcon csapta Tomorit. A holland játékos szintén piros lappal bűnhődött, de ő azért, mert a meccsen háromszor is kétperces büntetést szabtak ki rá.

A svédekkel szembeni szerdai találkozónak komoly tétje van. Ha a magyarok nyernek, és utána a norvégok nem kapnak ki a hollandoktól, akkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata bejut a szombati elődöntőbe. Minden más esetben az együttes nem kerül a négy közé, és legrosszabb esetben akár a tizedik helyen is végezhet.

Előzmányek - Mi lesz Tomorival?

Szerda délig döntenek arról, hogy a hollandok ellen kedden piros lappal kiállított Tomori Zsuzsanna pályára léphet-e a svédek elleni sorsdöntő középdöntős mérkőzésen a kézilabda Európa-bajnokságon.


A magyar csapattól szerda reggel kapott információ szerint a fegyelmi bizottság azért foglalkozik Tomori ügyével, mert a játékvezetői jelentésben külön kitértek arra, hogy a magyar átlövő megrúgta a ráfekvő Diane Lameine-t.

A két játékos amúgy a 27-19-es holland sikerrel zárult találkozón többször is összekülönbözött, kétszer páros kiállítást kaptak, egyszer pedig Lameine - a bíró háta mögött - arcon csapta Tomorit. A holland játékos szintén piros lappal bűnhődött, de ő azért, mert a meccsen háromszor is kétperces büntetést szabtak ki rá.

A szerda délelőtti fegyelmi tárgyaláson dönthetnek úgy is, hogy Tomorinak ki kell hagynia a svédek elleni, esti meccset.
A találkozónak komoly tétje van. Ha a magyarok nyernek, és utána a norvégok nem kapnak ki a hollandoktól, akkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata bejut a szombati elődöntőbe. Minden más esetben az együttes nem kerül a négy közé, és legrosszabb esetben akár a tizedik helyen is végezhet.

A holland Diane LAMEIN (k) a magyar kapura tör a norvégiai Lillehammerben 2010. december 14-én, a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában vívott Hol
AA holland Diane LAMEIN (k) a magyar kapura tör a norvégiai Lillehammerben 2010. december 14-én, a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában vívott Hollandia-Magyarország mérkőzésen. (MTI/EPA/GORM KALLESTAD)

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Nosavin 2010. december 17. 00:08
  „HUH de öreg lehetsz kedves Tony:) KÉZ csók vagy talán szevasz elvtárs?:)”
 • 25. tonybacsi 2010. december 16. 04:35
  „csak a 20-nak!!!
  nem emlekszem,mikor ittunk pertut,vagy oriztunk disznot.”
 • 24. vanessa 2010. december 15. 22:51
  „jó estét!csabrabmtony bácsinak igaza van))) itt a gép elött osztjátok az észt ha jobban tudtok játszani mint Tomori akkor menjetek és játszatok,könnyü innen dumálni,itt mindenki nagyon okos és mindenkit tudtok leszolni, ezek vagytok csak”
 • 23. peet2 2010. december 15. 22:06
  „De ez a rugás kevés volt a at ovább jutást illetően!!!!!!!!
  Én mindig tudtam ,hogy a kézilabda és a pankácio haonló spotág valamely szinten,,,DE azért kontinens viadalon
  egy NEMZETI VÁLOGATOTTBAN szerplőnek tudni kellene hogy , nem egy SAKK CSAPAT tagja!!!!!!”
 • 22. csabrab 2010. december 15. 20:55
  „Igen,ilyenkor illik elgondolkodni és lemondani a kapitánynak és néhány játékosnak.Ahogy annak idején Mészöly mondta:a mi időnk lejárt.Pedig Ők még focizni is tudtak.”
 • 21. profi10 2010. december 15. 20:03
  „Mit keres a női válogatottban nyomori?
  Szégyen, amit művel, a kinézete meg optikai környezetszennyezés!
  Erről ugyan nem tehet, de a viselkedésével ellenszenvet kelt!
  Pár éve csinos, mosolygós hölgyekből állt a válogatott, akiket lehetett szeretni. Ne hagyják, hogy a tomori-fajták elvegyék az élményünket!!!”
 • 20. csabrab 2010. december 15. 19:43
  „18-as hozzszóló:Te talán a tornatanár bácsi vagy?Majd nézd meg a mai erdményt és utána nyilatkozz.”
 • 19. véleményalkotó 2010. december 15. 18:35
  „Teljes mértékben egyetértek a 15. sz. hozzászólással. Annyit azonban még hozzátennék, hogy az egész helyzet nem alakulhatott volna ki, ha mélyen tisztelt szövetségi kapitányunk jobban figyelemmel kíséri a pályán történteket és a Zsuzsinak lenyomott 2. orronvágás után lehívja Őt a pályáról egy kicsit megnyugodni. Mást sem csinál az egész EB alatt csak kapkodja le a játékosokat a pályáról. Lásd: Kovacsis Anikó, vagy Kovacsics Mónika. Bezzel a Bulath Anita olyan szuper szerinte, hogy képes végig játszani a 60 percet, pedig már vonszolni sem tudja magát a végére, csak eladja meg puffogtatja mellé a labdákat.
  Hát bizony nem áll Mátéfi E. a helyzet magaslatán!”
 • 18. tonybacsi 2010. december 15. 15:45
  „ezt a sok,buta,tornabol felmentett hozzaszolokat!!!”
 • 17. happily 2010. december 15. 15:39
  „Egy ilyen esettel nem csak saját magát járatja le, hanem Magyarországot is. Mátéfi meg kb úgy fog viselkedni, mintha mi se történt volna..az ETO-s ügy után is ő volt a "védőangyala" Tomorinak..sajnos lemaradtam magáról, a "rúgás"ról.Nincs fent valahol egy videó?”
 • 16. sorok_közt 2010. december 15. 15:17
  „Ha már a cím is a rugásra utal, talán belinkelhettek volna egy jutubot.”
 • 15. Csetneky 2010. december 15. 14:42
  „Az a rúgás valóban nem volt szép, viszont ha a két jóképességű játékvezető már korábban kiállítja szándékos ütésért a hollandot, akkor ugyebár nincs kit megrúgni. Persze a meccs eredményén az sem változtatott volna.”
 • 14. Andersen 2010. december 15. 13:48
  „Tomorival nem az a baj, hogy tegnap elszakadt nála a cérna,hanem hogy teljesen motiválhatatlan, küzdeni és változtatni képtelen játékosnak látszik. Mindenki elmondja róla, hogy jó képességű, de még senki nem tudta belőle kihozni a valós tudását. Győrből is a deviáns viselkedése miatt küldték el. Még mindig fiatal, egy pszichoterápiás kezelés talán segíthetne rajta, ha ő is akarja és vállalja. Vagy el kell felejteni.”
 • 13. kleopatra 2010. december 15. 13:08
  „Az a baj, hogy nincsen magyar keret, amiből lehet válogatni. A magyar klub-csapatok felkészitik a külföldi játékosokat a saját csapatukban, aztán mindenki a saját válogatott csapatában a jól megtanult leckét felhasználja ellenünk.”
 • 12. Nosavin 2010. december 15. 12:23
  „Címeres mez közelébe sem engedném többet akár milyen qualitású játékosról van szó! Megjegyzem az ETO-ból nem csak viselkedési problémák miatt küldték el! Azért nem tiltották le mert Mátéfi egyik seggnyaló kis kedvence! ennyi!”
 • 11. RickCartman 2010. december 15. 12:21
  „Javaslom: női kézilabdameccs előtt mondják be, írják ki: "csak erős idegzetűeknek".Nem csak a magyar meccseken, és nem csak kézilabdában, kosárban is néha szinte büntetés ilyen meccseket nézni.Olyan formaingadozások, aztán bravúrgyőzelmek, hiszti, idegbaj veszi körül a női kézilabdát, ami a nézhetőség rovására megy.
  Tomorit pedig hiába mentegetitek néhányan.Valóban, néha bezúdít egy-egy olyat, hogy a kapus nem is látja, de viselkedése a pályán, hozzáállása, sportemberi teljesítménye méltatlanná teszi őt a címeres mez viselésére.Minden meccsen így volt eddig, nem csak véletlenül kifogott "rossz napjával" teszi tönkre a csapatmunkát.Nem lehet persze a nyakába varrni mindent: ilyen szövetségi kapitány csak "hozott anyagból" dolgozhat, egy - mondjuk ki: gyenge magyar bajnokságban "edződött" játékosállományból jobbat nem lehet kihozni.Nagyon szurkolok nekik ma is, de így felesleges lenne elődöntőbe jutni, pofozógépnek odaállni 12 ezer norvég, vagy dán szurkoló elé.Megnéztük, érdekes volt, a szakemberek vonják le a tanulságot, és lehet jönni haza. Ennyi.”
 • 10. Nagy3845 2010. december 15. 12:16
  „Az az érdekes, hogy egyszerre értek nagyjából egyet a 7. és a 8. kommenttel. Nyilván nem a bírókon múlt, de ők sem voltak angyalok, semlegesek meg főleg nem. Sajnálatosnak tartom a címben a"mégsem" szót, méghozzá nagyon.”
 • 9. rocsika 2010. december 15. 12:10
  „Ilyen játékosnak nincs helye a válogatottban,ez a magatartás és a szájáról leolvasható trágár kifejezések nem méltók a címeres mezhez.Az ETO-ból is viselkedési problémák miatt küldték el.
  Talán tekintélyt parancsoló szövetségi kapitány kellene.”
 • 8. csabrab 2010. december 15. 11:57
  „Na,ne a bírókra kenjük már ezt a gyalázatos játékot!A magyar csapathoz képest jól vezették.A mi játékunkról inkább ne beszéljünk.Röhejes,hogy a sajtó a svédeket akarja velünk megveretni.Semmi helyünk nincs a 4 között.”
 • 7. Komissar 2010. december 15. 11:18
  „Ilyen gyatra bírók mellett sokáig tűrt. A hollandok nyíltan ütöttek mindenhova, büntetlenül. Nem egyszer levegőben lévő dobót löktek, szintén büntetlenül. Az egész csapat nyuszi volt, ő legalább visszarúgott.”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor lett az év legjobbja

A szakma szerint lett az év legjobbja sportágában Gyurcsányi Zsolt, a magyar bajnok és kupagyőztes… Tovább olvasom