Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Kezdetét vette az I. junior torna vb Győrben - videók, fotók

Kezdetét vette az I. junior torna vb Győrben - videók, fotók
Csütörtökön hivatalos megnyitóval vette kezdetét az első junior torna-világbajnoksága a győri Audi Arénában.
Rendkívül látványos ünnepségen, az országok bemutatását és az eskütételeket követően mondott beszédet a vb fővédnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: Magyarország büszke arra, hogy otthont adhat a sportág első junior torna-világbajnokságának. „A sport szorgalomra, hűségre, tiszteletre, a közösségek tiszteletére tanítja a fiatalokat." A miniszter hozzátette, hogy itt, Magyarországon a sportot stratégiai területnek tartjuk és a jövőbe való legjobb befektetésnek tekintjük.
 
Fotók: Cseh Róbert


Mellette Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Morinari Watanabe, a nemzetközi szövetség (FIG) első embere is részt vett a megnyitón. A torna szövetség elnöke külön megköszönte az ötletet a magyaroknak, valamint a színvonalas rendezést Győrnek és a magyar kormánynak. Beszédében kiemelte, hogy a fiatal sportolóknak szüksége van ilyen versenyre, ahol megmutathatják magukat, és reméli, nagyszerű élmény lesz számukra a megmérettetés.
 

A megnyitón részt vett Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Keleti Ágnes, Berki Krisztián és Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászok is. A megnyitó a győri Estrellas Stúdió légtornászainak bemutatójával ért véget.
 

Délelőtt a fiú selejtezők első csoportja állt színpadra, köztük a három magyar versenyzővel, Dobrovitz Ádámmal, Bátori Szabolccsal és Balázs Krisztiánnal. A magyarok az orosz csapattal együtt korláton kezdtek, s három szeren át Balázs Krisztián vezette az egyéni összetett ranglistát, ám lólengésben és gyűrűn is hibázott, így az első selejtezőkör végére visszacsúszott a 14. helyre. Dobrovitz 20., Bátori a 21. helyen fejezte be a csoportot, így összesítésben 148.470 ponttal a 6. helyen végzett csoportjában a magyar együttes. Balázsnak három szeren: korláton, nyújtón és talajon is esélye van a döntőbe jutásra, előbbi kettőn 2., míg talajon a 7. helyről várja az esti eredményhirdetést.

Korábban írtuk


A sport szorgalomra, hűségre, tiszteletre, a közösségek tiszteletére tanítja a fiatalokat, megtanít a tisztességes győzelemre és a vereség elfogadására is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az I. junior torna-világbajnokság ünnepélyes megnyitóján Győrben.

A miniszter kiemelte, a magyar kormány minden támogatást megad az ifjúsági sportolóknak és a napi szintű iskolai testnevelés oktatására. "Magyarországon a sportot stratégiai területnek tartjuk. A sportot a jövőbe való legjobb befektetésnek tekintjük, ami egy egészséges, tiszteletreméltó, magabiztos nemzetet eredményez" - fogalmazott. Szijjártó Péter hangsúlyozta, túlzás nélkül állítható, hogy Magyarország igazi sportnagyhatalom.

Emlékeztetett rá, hogy a magyar tornászok 20 olimpiai aranyat nyertek 1932 és 2012 között. Közülük ketten is részt vettek a junior vb szervezésében: Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke kétszeres olimpiai bajnok (1976, Montreal és 1980, Moszkva), Győr polgármestere, Borkai Zsolt szintén lólengésben diadalmaskodott (1988, Szöul)

A külügyminiszter kiemelte, sportnagyhatalomként Magyarországnak kötelessége, hogy részt vállaljon nemzetközi sportesemények megszervezésében, az elmúlt két évben Magyarország 225 kiemelt sporteseménynek volt a házigazdája. Idén négy olimpiai sportágban szervez világbajnokságot Magyarország: öttusa, vívás, kajak-kenu és asztalitenisz.
Továbbá jövőre házigazdája lesz a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének, 2022-ben a kézilabda Európa-bajnokságnak és 2023-ban az atlétikai világbajnokságnak - sorolta. Ennek a korosztálynak a sportág történetében először rendeznek világbajnokságot, a kezdeményezés a Magyar Torna Szövetségtől (MATSZ) származik.

A vb-n, amelyen 63 ország sportolói indulnak, csütörtökön a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorrend a lányoknál. Az utolsó két napon a szerenkénti döntőket rendezik meg.

A magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviseli, a tartalék Kovács Márton lesz. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett indul, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek.

Megnyitó képekben

Junior torna VB Győrben - Megnyitó

Korábban - Nézze élőben a junior torna világbajnokság győri megnyitóját csütörtökön délelőtt fél 10-től ide kattintva >>
 
Fotó: jwchgyor.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ETO csapata nyerte a Danone Focikupa budapesti döntőjét

Az ETO csapata nyerte a Danone Focikupa budapesti döntőjét
A győri fiatalok a torna nemzetközi döntőjében ismét képviselik Magyarországot. Tovább olvasom