Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Kevés rúgott és kapott gól Csornán

Labdarúgás - A jól hajrázó Csorna a következő idényre is kivívta az NB III-as szereplés lehetőségét. A klub a csatársort erősítené meg az átigazolási szezonban.
Az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a Csorna a következő idényt is az NB III Bakony-csoportjában kezdheti meg. A csapat a hajrában öt mérkőzésen is veretlen maradt, így kivívta a bentmaradást. A csornaiak edzője, Varga Péter elsősorban a támadójátékban látta csapata hiányosságait, a nyáron eligazolt Hollósi Ferenc góljait nem tudták pótolni a játékosok.

„Várakozásaimnak megfelelően munkás, dolgos csapattá váltunk. Tavasszal szoros mérkőzéseket játszottunk a legjobbakkal is, a Lipót elleni vereség lóg ki egyedül a sorból. Kevesebbszer nyertünk, mint amennyire számítottunk, ez elsősorban a kevés rúgott gólunknak köszönhető. Ugyanakkor a negyvennyolc kapott gólunk a hatodik legkevesebb a mezőnyben, ezt mindenképpen jónak értékelem. A védők játszottak elsősorban kiemelkedően, ennek köszönhető, hogy kevés kapott és rúgott góllal zártuk a szezont. A csapatjátékunk kiegyensúlyozott volt, viszont elöl hiányzott a plusz, aminek köszönhetően több pontot szerezhettünk volna" – mondta Varga Péter.

A csornai edző főként a hátsó alakzatból tudott kiemelni néhány jó egyéni teljesítményt.

„Az edzésmunkája és a hozzáállása mindenkinek megfelelő volt, de a mérkőzéseken mutatott teljesítmény néhány esetben már hagyott kívánnivalót maga után, így nem lehettem mindenkivel maradéktalanul elégedett. A kapuban Lőre Pál jó teljesítményt nyújtott, mellette Nagy Szabolcs, Jakab Ádám és Fenyő István is remekül helytállt. Mindenképpen ki kell emelnem Horváth Attilát, aki fiatalként beépült a csapatba és meghatározó játékossá vált. Csonka Bálint és Véghelyi Richárd játéka is reményteli a jövőre nézve. A télen igazolt Tóth Dániel is erősítésnek bizonyult."

A csornai csapatot rengeteg sérülés sújtotta, az egész idény során egyszer sem fordult elő, hogy mindenki bevethető lett volna.

„Nyerges László és Horváth Imre szinte az egész idényt kihagyta, és mellettük többen is bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel. Emiatt minden mérkőzésünkön öt-hat húsz évesnél fiatalabb játékos játszott. Összességében azt kaptam a szezontól, amit vártam, nagyon örülök az utolsó öt mérkőzésnek, ami szép jövőt vetít előre, és annak, hogy ezzel kivívtuk a bentmaradást."

A csapat holnap kezdi meg a felkészülést a következő idényre, és az biztosnak tűnik, hogy egy játékos távozik Csornáról. A hét találatig jutó és ezzel házi gólkirály Tóth Zoltán az MTE 1904-be tart.

„A várhatóan Mosonma- gyaróvárra igazoló Tóth Zoltánon kívül más távozó nem várható, erősíteni viszont mindenképpen szeretnénk. A csatársorba keresünk játékosokat, ettől eltekintve pedig továbbra is a saját utánpótlásunkra építünk. Tizenkét felkészülési mérkőzést játszunk a bajnokság rajtjáig, a sok mérkőzés remélhetőleg eredményre is vezet majd."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már keresik Havanna utódját

Lovaglás - A hibátlan teljesítménnyel megnyert kecskeméti CSN-verseny után az országos bajnokságra… Tovább olvasom