Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Két NHL-játékos a Fradiban

A Borsodi Ligában negyedik helyen álló, mostanában kifejezetten mostoha körülmények között tengődő, a bajnoki mecscseit a Kisstadionban játszó Ferencvárosnak két NHL-es kanadai sztárjátékossal is sikerült megállapodnia.
"Sajnos be kell látnunk, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, amikor NHL-es játékossal, vagy annak menedzserével tárgyalunk. Hiába fejlődtünk mostanában rengeteget, számukra Magyarország még mindig fehér folt, és ezért - talán nem véletlenül - hiába érezzük azt, hogy már megállapodtunk, az utolsó pillanatban mindig közbejön valami. Tapasztalatom szerint egyelőre még nem akarnak Magyarországra jönni" - magyarázta nemrégiben idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán-FeVita szakosztályigazgatója, miután sokadszori kísérlete ellenére sem tudott az észak-amerikai profiligában már szereplő jégkorongozót Székesfehérvárra hozni.

Pedig a Volánnál tényleg nagyon elszántak voltak, az egyik tárgyalás például olyan stádiumban volt, hogy a fehérváriak már el is készítették a kiszemelt játékos mezét, aki pénteken azt ígérte, hogy hétfőn jön, ám csak egy üzenet érkezett helyette: "Bocs, de máshová szerződtem". Szóval már mindenki letett arról, hogy a közeljövőben NHL-es hokis magyar csapat színeiben szerepel, hiszen ha az idehaza köztudottan legjobb anyagi háttérel rendelkező Volánnak nem sikerült, akkor az tényleg reménytelen…

Aztán kedden robbant a bomba…

A Borsodi Ligában negyedik helyen álló, mostanában kifejezetten mostoha körülmények között tengődő, a bajnoki mecscseit a Kisstadionban játszó Ferencvárosnak két NHL-es kanadai sztárjátékossal is sikerült megállapodnia: Rob Niedermayerrel és Jason Strudwickkel. S aki mindezt tető alá hozta, akinek a "csoda" köszönhető, az Kassai György, a Ferencváros egykori játékosa, aki 1963 és 1973 között ötször volt bajnokcsapat tagja, s aki mind a mai napig a szívén viseli a magyar hoki, s ezen belül természetesen a zöld-fehérek sorsát.
- Az, hogy így alakultak a dolgok, kizárólag a véletlenen múlt és rengeteg szerencse kellett hozzá - magyarázta Kassai György. - Akkor gondolkoztam el először az egészen, amikor december elején a Fradi hosszabbítás után legyőzte az Újpestet a Megyeri úton.

Számoljunk csak egy kicsit: Niedermayer ugyebár 2.1 millió dollárt keresett eddig szeptember óta, ami körülbelül 400 millió forint. Ha a mérleg másik serpenyőjébe betesszük a Ferencváros hokisainak évi 25 milliós költségvetését, akkor kiderül, hogy Niedermayer szeptember óta, játék nélkül keresett pénze pontosan annyi, amenynyiből a zöld-fehérek 16 éven át gazdálkodhatnak…
Elképesztő.

Miként az is, hogy ezek a hokisok a Kisstadion nyitott pályájára korcsolyáznak majd ki. Mert ez sem kizárt. A ferencvárosiak ugyan azt tervezik, hogy visszatérnek az AstraZeneca Jégcsarnokba, de Kassai György amondó: ha akkora lenne az érdeklődés, hogy a káposztásmegyeri létesítményben nem férnének el, akkor maradnának a Kisstadionban. "Biztos vagyok abban, hogy játszottak már nyitott pályán, és egyébként is: azzal, hogy elkötelezték magunkat hozzánk, ennek a lehetőségét is vállalták" - válaszolta a felvetésre Kassai György. Niedermayerék egyébként a február elején a Pannon GSM-tornára érkező kanadai válogatott tagjaként jönnek majd a magyar fővárosba, s ezt követően már itt is maradnak a bajnokság végéig.

Így tehát a sporttörténelmi pillanatra - az első NHL-es játékos szereplésére a magyar bajnokságban - minden valószínűség szerint február 18-ig, a Fradinak a kupa utáni első meccséig várni kell. Ami pedig a célokat illeti, Kassai György egyrészt azt szeretné, hogy a két klasszis Dobos Tamás hokisulijában is tartson néhány foglalkozást a gyerekeknek, segítve ezzel a hazai utánpótlást, másfelől pedig bízik abban, hogy a Borsodi Ligában sikerül beverekednie magát a Ferencvárosnak a döntőbe. Ez utóbbi ugyan több mint merész álomnak tűnik, hiszen a rájátszás második szakaszának állása szerint az Alba Volán az első 16 ponttal, majd a 10 pontos DAC-Invitel és a 8 pontos UTE következik, míg a Fradi 2 ponttal csak a negyedik helyen áll, de őszintén szólva ez semmivel sem tűnik elképzelhetetlenebbnek, mint hogy két NHL-es játékos a Ferencváros színeiben játsszon.
És ugyebár ez utóbbi megvalósulni látszik…

INTERLIGA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Alba Volán-FeVita-Medvescak Zagreb (horvát) 8-0 (2-0, 3-0, 3-0)
Székesfehérvár, 700 néző. V: Dremelj (szlovén), Kincses, Wolf
ALBA VOLÁN: Budai - Ondrejcik (1), Szuna, Fodor (1), HOLÉCZY 3, Majoross (1), Sille, TÔKÉSI (2), Gröschl, Ocskay, Palkovics, Kangyal, Borostyán (1), CSIBI 2 (1), RUSZNYÁK 1 (2), KÖVÉR 1 (2), Svasznek, Kiss G., Simon, Kovács Cs., Rajz 1, Hetényi (kapus). Edző: Pat Cortina
ZAGREB: Ulcar - Brumercik, Novosel, Slaminar, Mahdalik, Chovanec, Sertic, Belic, Zibret, Kos, Mladenovic, Mikulic, Radovic, Teuber, Kopajtic, Gojanovic, Kuzlar, Sulevski, Ulaga, Ljubic (kapus). Edző: Zdenek Vojta
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Alba Volán javára

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talán most végre lesz meccs

Ma 19 órakor a Ferencváros ellen lép pályára a Győri ETO HC-Rudolph a győri műjégpályán. Tovább olvasom