Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Két lovas, egy cél

Több ifjú tehetség is jól szerepelt a háromfordulós korosztályos díjugrató-bajnokságon. Vörös Veronika és Baldauf Attila mellett Egervári Orsolya és Gállos Ivett lovagolt rendkívül eredményesen.
A győri Egervári Orsolya már több kiemelkedő versenyről tért haza dobogós helyezéssel. A megyei bajnokságon Quaester Berni lovával első, a háromfordulós (Mohács, Szolnok, Kiskunhalas), korosztályos Championatus országos díjugrató-bajnoki fordulóban, serdülő „A" kategóriában (16–18 évesek korosztályában) második helyezettként képviselte megyénket 115 és 125 cm-es magasságon.

„Nem számítottam erre a helyezésre, mert sok jó ló és lovas volt ebben a mezőnyben. A döntőben a huszonnyolc induló közül ketten tudtuk csak teljesíteni hibátlanul a pályát" – mondta el a fiatal versenyző.

Orsolya négyéves kora óta lovagol. Édesapjától örökölte szenvedélyét, hiszen ő – aki egyben edzője is – már több mint harminc éve rendszeresen űzi ezt a sportot. A győri gimnazista a tanulás mellett napi rendszerességgel foglakozik kedvenceivel, ikrényi lovardájukban tölti a délutáni szabad órákat.

„A versenyek előtt változatos gyakorlásokkal, tereplovaglással, ugróedzéssel, futószárazással készülünk a lovammal. Cassiust csak egy hónapja lovagolom, ennek ellenére a kiskunhalasi országos mezőnyben szép eredményeket értünk el. A szorgalom mellett a kitartás is nélkülözhetetlen" – tette hozzá Orsolya, aki elárulta azt is, a közeljövőben nemzetközi versenyeken szeretne rajthoz állni.


Hajnalban tud tanulni

Szintén tehetséges lovasnak tarják a mindössze tizenöt éves győri Gállos Ivettet. A fiatal versenyző a már említett kiskunhalasi korosztályos Championatus bajnokságon ért el figyelemre méltó eredményt.

„Csupán hároméves voltam, mikor édesapám először a nyeregbe ültetett. A lovak iránti szeretetet tőle örököltem, mivel édesapám tizenkét éves kora óta lovagol. Ám ha ez nem így lenne, akkor is ezt a sportágat választottam volna. Szeretem az állatokat, de legfőképp a lovakat. Az elsőt, Melindát hatévesen kaptam. Aztán két éve lett az enyém Zeusz, a tízéves telivér, amellyel már komoly eredményeket értem el" – mondta Gállos Ivett.

A fiatal lovas komolyan veszi ezt a sportot. Egy edzést sem hagyna ki, de a tanulmányaira is odafigyel.

„Az edzéseken kívül délutánjaimat is a lovaimmal töltöm. A győri Pálffy-iskola két tannyelvű szakára járok. Sokat kell tanulnom, tehát nem könnyű összeegyeztetni a sportot és az iskolát. Általában hajnalban készülök fel az órákra."

A sportoló 2005 óta lovagol versenyszerűen. Zeusszal nagyon jó eredményeket tudhat maga mögött. „Az úgynevezett rajtengedélyt tízéves koromban tettem le. Először gyerekügyességi, majd kezdő lovas kategóriában indultam, egyre több sikerrel."

A kiskunhalasi korosztályos Championatus-döntőben ő is kitűnően szerepelt. A háromnapos megmérettetésen 46 lovasból összetettben a tizenegyedik, egyéniben negyedik, csapatban pedig első helyezést ért el.

Kertics Dia, Varga Alexandra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippjáték: Meglepődtek a nyertesek

Tippjáték - Több tizenhármas szelvény akadt a Tippmester hetedik fordulójában. A heti nyertes a… Tovább olvasom