Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Két gólját hat pontra cserélné

Feczesin Róbert Székesfehérvárott újra betalált. A soproni csatár nyolc góllal áll a góllövőlistán a téli szünet előtt.

Az FC Sopron a bajnokságban eddig tizenöt gólt szerzett, Feczesin Róbert csapata góljainak több mint a felét szerezte.

– Székesfehérváron igen hamar jelentős hátrányba került a csapata. Milyennek érezte a meccset belülről? – kérdeztük a soproniak házi gólkirályát.

– Az első negyedórára-húsz percre nem nagyon tudok magyarázatot adni, addigra kétgólos hátrányba kerültünk – fejtegette Feczesin. – Azután viszont átvettük az irányítást, volt két kapufánk, egyszer a kapus már verve volt s egy mezőnyjátékos a gólvonalról mentett a fehérváriaknál.

Némi szerencsével tehát akár kettő-kettőről is folytathattuk volna a játékot a második félidőben, de nem így alakult. Szünet után nyílt támadójátékot felvállalva mennünk kellett előre, s ebben benne volt az is, hogy hátul kinyílva újabb gólt szerez a Fehérvár. A második félidőben mindkét csapatnak sok helyzete volt, belülről jó iramúnak tűnt a meccs, s a sok helyzet miatt azt gondolom, a közönség is élvezte. Kár az első bő negyedóráért.

– Nyolc találatnál jár, ön egyedül többet szerzett, mint a csapat góljainak a fele. Elégedett ezzel?

– Ha azt nézzük, hogy ilyen fél szezonom, amelyben nyolc gólt lőttem, még nem volt, elvben akár elégedett is lehetek. Viszont egyáltalán nem vagyok az, mivel a csapat nem úgy szerepel, ahogy azt elvárnánk mi magunktól, s elvárnák a vezetők, szurkolók. Néhány gólt szívesen feláldoznék egy-két győzelemért, mondjuk csöppet sem bánnám, ha hat gólnál járnék, de hat ponttal többet szerzett volna a csapatunk.

– Az előző évadban tavasszal nem sikerült betalálnia és ősszel is egy ideig eredménytelen volt. A REAC ellen mesterhármast ért el, s azt követően hozta a gólokat. A REAC-meccsen szerzett három gólja megnyugtatta?

– Mondjuk inkább úgy, hogy visszaadott némi önbizalmat. Megnyugtatni csak a csapat jó szereplése tudna.

– Önnel kapcsolatban időnként felvetődik, hogy külföldre szerződhet, hallani, hogy több helyről is keresik. Ezzel kapcsolatban mi most a helyzet?

– Igyekszem nem nagyon foglalkozni ezzel. Én is hallok, olvasok időnként ezt-azt magamról, de egyelőre a szerződésem hosszabb időre a Sopronhoz köt. Úgy gondolom, ha majd olyan komoly érdeklődés lesz irántam, amely esetleg mind a klubnak, mind nekem megfelel, arról időben tudni fogok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurta: két év után a nagy ''come back'' Helsinkiben

A helsinki rövidpályás úszó EB legnagyobb kérdése – persze számunkra – az volt, Gyurta… Tovább olvasom