Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Készül a futball stratégiája

A 110 éves Magyar Labdarúgó Szövetség fórumot rendezett tegnap Budapesten a Papp László Arénában. Ezen felszólalt többek között Orbán Viktor, hazánk miniszterelnöke is. A drukkerek nem kérnek a szurkolói kártyából.
Március elejére ígért hosszú távú stratégiai tervet Csányi Sándor, a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, amikor hétfőn délelőtt megnyitotta a Magyar Labdarúgás Fórumát.

Az MLSZ-t tavaly július óta irányító Csányi jelezte, a stratégia mindent tartalmazni fog arról, hogy mit, mikorra, miként és milyen anyagi forrásokból akar elérni a szövetség.

 
Így látták a fórumot

Egervári Sándor szövetségi kapitány: – Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen fórum a labdarúgás történetében. Felemelő itt lenni. Az elmúlt évtizedek rengeteg gondot halmoztak fel, amikről itt szó eshet. Látom az igényt, hogy ezeket meg akarja oldani a futballtársadalom. Az új MLSZ elnökségének felkészültségét látva a közvélemény segítségével  sokkal inkább várhatjuk az előrelépést, mint bármikor. Meggyőződésem, hogy a magyar futball hosszú lejtmenet után áttöréshez érkezett és megindul majd felfelé.

Puhl Sándor, aki négyszer volt a világ legjobb játékvezetője: – A labdarúgás napja ez a mai. Rendkívül sok régi ismerőssel találkoztam, s ez a fórum lehetővé teszi, hogy ki-ki a maga területén jobbá tudja tenni a magyar futballt.

Dubraviczky Attila, a megyei igazgatóság játékvezetői bizottságának elnöke: – Üdvözlöm az MLSZ törekvését. Nagy örömmel látom, hogy a játékvezetés nem probléma a magyar futballban, hiszen itt erről egy szót sem hallani. Örvendetes az is, hogy a gondok feltárását egy ilyen fórumon oldja meg a labdarúgó-szövetség.

Vincze Ottó, a Győri ETO FC korábbi játékosa: – Nagyon fontos és hasznos kezdeményezésnek tartom ezt a fórumot, ahol nemcsak a szakmai kérdésekről, hanem a labdarúgás egészéről van szó. Sok ígéretes előadást hallottam, amiknek remélhetőleg meglesz a kézzelfogható eredményük, mert fontos, hogy a magyar futballban legyen végre előrelépés.

Kovács Zoltán, az ETO volt játékosa, az Újpest sportigazgatója: – Nagyon hasznos dolognak tartom a fórumot. Jó látni, hogy ennyien és köztük több fontos ember is magának érzi a magyar labdarúgás ügyét. Jó előadásokat hallottam, ez a fórum jelzés lehet, mennyi embert érdekel a magyar foci, s ha ők összefognak, az lendületet adhat.

Az elnök szerint az MLSZ most minden oldalról sok segítséget kap, példaként említette a társasági adóból származó pluszbevételt, vagy hogy várhatóan fél éven belül elfogadja az Országgyűlés a futballhuliganizmusról szóló törvénycsomagot. Ennélfogva – amint arra utalt – csak rajtuk múlik, hogyan használják ki a lehetőségeket.

„Bátran, őszintén mondja el mindenki a véleményét!" – zárta szavait Csányi.
Az eseményt a tervek szerint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta volna meg, de „logisztikai okok" miatt módosítás történt a programban.

Orbán a rendcsinálás mellett.

Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

„Az elmúlt évek következtében az ország gödörbe került, amelyből csak együtt, összefogással tudunk kilépni – fogalmazott a kormányfő. – Az idei év a megújulás éve, de nemcsak politikai értelemben, hanem a gazdaság, a kultúra és a sport szempontjából is."

A miniszterelnök azt mondta, a kormány az egészségmegőrzés szempontjából tekint a sportra, ugyanakkor rendre van szükség a pályákon és a létesítményekben is.

„Azonnali rendteremtésre van szükség, nem megengedhető, hogy a családok testi épségüket féltve ne látogathassák a mérkőzéseket, hogy a klubok háza tájáról különböző botrányos ügyek lássanak napvilágot, s hogy a magyar labdarúgás egyik legfontosabb helyszíne a németországi Bochum és annak ügyészsége legyen a bundabotrány kapcsán" – fogalmazott Orbán Viktor.

A rend és a biztonság érdekében a parlament életbe lépteti a szükséges törvényeket, amint ezek előkészítése megtörtént, s ezekhez biztosítja a pénzügyi fedezetet, az utánpótlás-nevelést pedig állami feladatnak tekinti.

Nem kell a szurkolói kártya.

A drukkerek szerint nincs szükség a szurkolói kártyák bevezetésére. Őri Márk, a Vi- deoton FC egyik szurkolói csoportjának vezetője azt mondta, a honi médiában aránytalanul jelenik meg a futballhuliganizmus és a drukkerek által elkövetett vandalizmus.

Fazekas a támadófociért.

„Kell mutatni valamit, amiért a néző kimegy a stadionba, a támadófutball ilyen, és ez még akkor is igaz, ha bizonyos esetekben nem párosul győzelemmel" – jelentette ki a Belgiumban élő, 92-szeres válogatott Fazekas László. Az Újpest legendás játékosa kiemelte: a támadófutballnak közönségcsalogató hatása van, s ezt mindenképpen figyelembe kellene venniük a magyar csapatoknak, legfőképpen pedig az edzőknek, mert ezzel tudnák visszacsábítani a stadionokba a szurkolókat. Elmesélte, hogy a belga másodosztályban 7–8 ezer ember járt ki csapata mérkőzései- re, s ők azt is elnézték, ha nem sikerült győzni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétika: hatan állhattak dobogóra

A budapesti Syma-csarnok adott otthont a fedett pályás ifjúsági és junior országos bajnokságnak. A… Tovább olvasom