Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Későn kezdtek hajrázni

Túl sokáig nem örülhetett a vezetésnek a soproni publikum, a vendégek gyorsan átvették a vezetést.

A soproni csapatból mindenki, még a három sérült játékos is melegített, sőt Gordana Kovacevic – mint normál esetben mindig – a kezdő ötösbe is bekerült. A mérkőzésnek amúgy a vendégek számára volt nagyobb tétje, hiszen a diósgyőriek nyílván szívesen játszanának majd a bajnoki döntőbe jutásért a soproniakkal, mint a Péccsel. És ehhez nekik most nyerniük kellett.

Az MKB viszont – amelynek a második helye biztosra vehető a középszakasz végén – a későbbiek folyamán vélhetően szívesen elkerülné a találkozást a miskolciakkal, szívesen játszana a döntőbe jutásért a Szeged csapatával. Fűrész Emőke ponterős játékával 11-6-ra meglépett a soproniaktól a Diósgyőr, ám, a soproni centerpár, a Blahuskova–Matovic-kettős egy 6-0-ás rohamot vezényelt, így fordított az MKB.

Túl sokáig nem örülhetett a vezetésnek a soproni publikum, hiszen a következő két akcióból két triplát dobtak a vendégek, Englert és Eördögh vélhetően emlékezetből talált távolról a gyűrűbe, hiszen mindketten hosszú éveket játszottak, s edzettek a sportcentrumban. A hazaiak ezt követően a támadó palánk alatt megszerzett lepattanók után elért kosarakkal egyenlítettek, ám a negyed vége egyértelműen a vendégeké volt. Zónára álltak át a diósgyőriek, és ezzel ellentámadásban nem tudott mit kezdeni a soproni csapat. A vendégek viszont minden akciójukat kosárral fejezték be, így hét ponttal elhúztak.

A második negyedben sűrűn potyogtak a kosarak mindkét oldalon, minden soproni találatra jött válasz. Sőt, Eördögh újabb tripláival már tíz pont fölé duzzadt a vendégek előnye.

A félidő hajrájában soproni részről csak Kovacevic jelentett némi veszélyt a Diósgyőr gyűrűjére, a miskolciak viszont továbbra is káprázatosan dobtak – bár tegyük hozzá az MKB védekezése elég sok kívánnivalót hagyott maga után – többnyire tiszta helyzetekből kísérleteztek, és találtak be a vendégek, akik így megnyugtató tizenhárom pontos előnyre tettek szert szünetig.

A térfélcsere után a tavalyi önmagát „parádézó" Kovacevic triplájával tíz ponton belülre kerültek a soproniak, azonnal meg is jött a közönség hangja. A vendégek azonban Ambrus ügyes megmozdulásai révén tartották az előnyüket. Közben visszaálltak az első negyed végén bevált zóna védekezésükre és ez ellen újfent akadozott az MKB támadójátéka. A szakasz közepén egy ex postás ötös volt a pályán diósgyőri színekben, s ennek tagjai közül Fodor Csilla tett igen sokat azért, hogy tartsa előnyét a vendég csapat.


A harmadik negyed végén ő dobta az utolsó kilenc diósgyőri pontot. A zárószakasz elején két és fél percig nem esett kosár, majd Matovic törte meg a jeget. Ezt követően Gordana Kovacevic vezényelt amolyan egyszemélyes felzárkózási rohamot és tíz ponton belülre hozta a zöld-sárgákat. A vendégek lassították a játékot előnyük birtokában, amely egyre csak apadt. Honti triplájával négy pontra zárkózott fel a soproni csapat, ám ekkor „túlpörgött" egy kicsit.

A hazaiak szabálytalanságokkal próbálkoztak késleltetni a játékidő múlását, ám a vendégeknél mind Jokovic, mind Eördögh biztos kezű ítélet végrehajtó volt büntetőknél. Így aztán hiába dobott még a végén egy triplát Kovacevic és Matovic, az összességében szervezettebben és tudatosabban játszó Diósgyőr megérdemelten nyerte meg a rangadót.

Natalia Hejkova: – Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést, ekkor sajnos nem minden játékosom arcán láttam azt az elszántságot, amely ilyen rangadó megnyeréséhez szükséges. Most más ugyan többen voltunk, mint egy két hete, még kell egy kis idő, amíg a sérüléséből felépült játékosaim utolérik magukat.

Tapodi Péter: – Örülök neki, hogy a sérüléseink ellenére ilyen kulturáltan tudtunk kosárlabdázni. Szinte végig szervezett, és fegyelmezett támadó játékot nyújtottak a lányok, s úgy érzem megérdemelten nyertük az Euroligás Sopron otthonában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúzott a Juventus

Tegnap két meccset rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A legjobb négy közé – az AC Milan… Tovább olvasom