Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Keserédes évzárás az evezősöknél

Megtartotta évzáróját a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub. A két szakosztály egyesülése óta ez volt az első olyan alkalom, mikor hivatalosan is együtt ünnepelt a két egykori egyesület.
illusztráció
Volt mit ünnepelniük a jelenlévőknek, hiszen sikeres évet zártak a győri evezősök. Az országos bajnokságon tíz egység állhatott dobogóra, összesen negyven aranyérmese van a szakosztálynak. Kilencen ráadásul dupláztak, ezzel hozzájárulva a 243 olimpiai ponthoz.

Az idei esztendő eredményei alapján a Pák Ász-kupát Kokas Gergely kapta meg. Sajnos az idei évadzárás a remek eredmények ellenére több szempontból is szomorúra sikeredett. Kedden késő este ugyanis elhunyt a győri evezőssport egyik atyjának méltán nevezett Fürst János.

A 87 éves sportember haláláig meghatározója volt a megyeszékhely evezésének. Szintén negatívumként vonul be a sportévkönyvekbe, hogy az idei világbajnokságon egyetlen győri evezős sem tudott rajthoz állni. Ráadásul a sportolók önhibájukon kívül estek el a lehetőségtől, hiszen Remsei Mónika és Kokas Gergely a válogatott többi tagjához hasonlóan szalmonellafertőzés miatt az elutazás előtti napon dőlt ágynak. Ezen csak részben enyhít, hogy a Magyar Olim- piai Bizottság méltányossági alapon – hogy a klubokat ne érje anyagi kár – a győriek számára a női könnyűsúlyú kétpárban egy hatodik, férfi négypárban pedig egy hetedik helyet elismert.

Szintén keserű emlékekkel zárja az idei évet a evezősklub válogatott kerettag sportolója, Lányi Péter, aki súlyos autóbalesetet szenvedett, s pályafutása is veszélybe került. Az évadzáró vacsorán ugyan rövid időre megjelent, de állapota csak nagyon lassan javul.
A klub versenyzői a tornateremben és a Kálóczy téri tanmedencében edzenek télen, s a felemás évet a hagyományoknak megfelelően december 31-én délelőtt 10 órától egy házi ergobajnoksággal zárják.
Ugyancsak tradíció, hogy minden év decemberében valamilyen Guinness-rekord felállítására törekednek a vállalkozó szellemű evezősök. Idén ez nagy valószínűség szerint átcsúszik az új esztendőre, s januárban lesz egy nagyszabású rendezvény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bozsik-program első éve

Lezárult a labdarúgásunk utánpótlásbázisának fejlesztésére létrehozott Bozsik-program két első… Tovább olvasom