Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Kerékpárút a focipályán át?!

Labdarúgás - Szorító helyzetbe került a zsirai önkormányzat és a labdarúgó-egyesület. A falut Répcevissel összekötő – kerékpárút tervezett nyomvonala ugyanis átszeli a mostani pályát.

Egykoron egy mezőgazdasági út vezetett át a játéktéren, ám amikor a pályát kialakították, erre nem figyeltek. S arra sem, hogy ennek a későbbiekben még következménye lehet. Akkor derült fény minderre, amikor elkezdték tervezni a kerékpárutat. Az persze a labdarúgókat egy cseppet sem nyugtatja meg, hogy a jogi dolgok rendeződnek, ha nem tudnak hol játszani.

Ahhoz, hogy a játéktér mérete megfeleljen a szabályoknak, kilencven fokban el kell forgatni. A módosítás nyomán az önkormányzatnak meg kell vásárolnia azokat a területeket, amelyek az új pálya helyére esnek. A településen élők egy része együttműködő. Vannak olyanok, akik első szóra megegyeztek és tulajdonukat elajándékozták, elcserélték vagy eladták az önkormányzatnak. Igaz, sokakkal a többszöri egyeztetés ellenére sem sikerült megállapodni.

Az idő pedig sürget. A faluban golfpályát építő cég áprilisban elvégezné a terület rendezését.

– Bízunk a megegyezésben, ugyanis ennek hiányában nem lesz játékra alkalmas pályánk – fogalmazott Dorogi Árpád polgármester. – A szomszédos község, Sopronhorpács már felajánlotta, hogy ott rendezhetnénk meg a mérkőzéseinket. A mi pályánk az iskola mellett található, s a tanulók mellett az utánpótlás- és felnőttcsapatnak is otthont ad. Arra azonban nincs lehetőségünk, hogy egy másik helyen alakítsunk ki egy új pályát. Az öltözők és az infrastruktúra kiépítésének költségeit az önkormányzatunk nem tudja előteremteni.

A megyei harmadosztályban szereplő csapat játékosait is élénken foglalkoztatja a jövő. A szurkolóknak sem mindegy, hogy más településre kell-e majd átjárniuk.

– Felkészültünk rá, hogy ősszel nem játszhatunk otthon. Ha sikerül is megegyezni a tulajdonosokkal és átépítik a pályát, akkor is kell idő a munkálatok elvégzéséhez – mondta el Petkovits János, a labdarúgó-szakosztály vezetője. – Amennyiben nem lesz egyetértés, akkor még a szakosztály is megszűnhet. Nagy veszteség lenne ez a településnek, ugyanis nálunk mindkét csapatban csak helyiek játszanak és ezért szeretnek bennünket a szurkolók. Más településre már nem biztos, hogy elkísérnék a csapatot.

Olvasóink írták

 • 5. JohnnieW 2009. április 12. 13:21
  „anyátok picsáját szórakoztok ezen szemetek...ez nem csak a fociról szól hanem arról is hogy a gyerekek majd nem tudják hol eltölteni a szabadidejüket
  ez a pálya a zsirai fiatalok egyik legfontosabb helye ahol egymással játszani tudnak és jól érzik magukat...ha itt élnétek nem így gondolkodnátok rohadékok”
 • 4. Primax 2009. április 03. 21:03
  „Ismervén a magyar labdarúgás színvonalát, simán elférnek majd egymás mellett...”
 • 3. pistika 2009. április 03. 14:04
  „Inkább a lovaspolóra hajaz, csak bicajjal.”
 • 2. kackac 2009. április 03. 13:29
  „Kerékpáros foci!
  Nem rossz.”
 • 1. pistika 2009. április 03. 07:17
  „Lehet, hogy a golfpálya területéből hagyni kellett volna egy pályányit későbbre. Vagy közérdekre hivatkozva ki kell abból sajátítani. Pár lyuk elférne a focipályán is, zászlónak meg ott a partjelző.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltó győri válasz

Kosárlabda - Győzelemmel kezdte a női kosárlabda bajnokság rájátszását a SEAT Foton Győr. Tovább olvasom