Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kenesei Krisztián visszatérhet

Megoldódhatnak az ETO csatárgondjai: a győri vezetőknek sikerült megegyezniük Kenesei Krisztiánnal.

Keneseit, amikor legutóbb Győrött szerepelt, nehezen tudták megállítani az ellenfél védői.
A többszörös válogatott támadó fél évre kölcsönbe érkezhet a Rába partjára. A győri vezetés előszerződést kötött egy másik csatárral is, a román játékos nyáron csatlakozhat az ETO-hoz. Kenesei Krisztián amellett, hogy jó futballista, szavatartó ember is.

A válogatott labdarúgó még a múlt héten nyilatkozott a Kisalföldnek arról, hogy napokon belül eldől, hol folytatja pályafutását. Nos, hétvégén tényleg megszületett a döntés, a huszonötödik válogatottsága előtt álló támadó érdeklődésünkre elmondta, fél évig az ETO színeiben szerepelhet majd a magyar élvonalban.

Szívesen jön Győrbe

„ Régóta érlelődött bennem és családomban a gondolat, hogy otthagyjuk Kínát. Egyébként én jól éreztem magam, nem is ment rosszul a játék és azt továbbra is fenntartom, legalább annyira színvonalas az ázsiai pontvadászat, mint a hazai bajnokság. A közeg, ami pedig körülveszi a labdarúgást, talán még jobb is, mint Európában sok más helyen."
Győrben – főleg az ukrán származású Igor Nicsenko távozása után – épp egy gólerős támadó leigazolását tervezték.

„ Már korábban kerestek Győrből és hívtak, jöjjek vissza az egyesületbe. Nagyon szép időszakot töltöttem a városban, kellemes emlékek fűznek a településhez és a klubhoz is. Rengeteg ismerősöm, barátom akadt, úgyhogy örültem az ajánlatnak, a bökkenő csak az volt, milyen formában tudok »megszabadulni« a kínai csapattól.

Persze szóba került, hogy egy neves európai gárda talán egyben ki tudná fizetni azt az összeget, amit a kínaiak értem kérnek, s nem kölcsönbe adnának oda. Volt is érdeklődés, konkrét ajánlat azonban nem, de nem vártam tovább és igent mondtam a zöld-fehéreknek."Kenesei Krisztián tavasszal az ETO egyik meghatározó labdarúgója lehet. Nemrég ugyan sérült volt – emiatt egy időre a válogatottból is kimaradt –, de jelenleg már teljes értékű munkát végezhet.

Szerdán már játszana

„ Talán jobb is, hogy a sérülésem után egy olyan csapathoz kerülök, ahol ismernek és tudják, mire is vagyok képes. Teremben már idén is pályára léptem, de nagy a lemaradásom, amit be kell hogy hozzak. Szeretnék elsősorban lendületbe, jó formába kerülni, gólokat szerezni. Igaz, a válogatottban, amikor Kínában voltam, akkor is számítottak rám, de most talán még jobban szem előtt leszek, s remélem, már Bulgária ellen is a nemzeti együttes tagjai közt lehetek."

A játékos még elmondta, hogy családjával együtt hamarosan Győrbe költözik és már a hét elején bekapcsolódik az együttes felkészülésébe. Szerdán egy előkészületi mérkőzésen remélhetőleg már be is mutatkozhat a győri közönség előtt, igaz, ezt nem ő, hanem az együttes szakmai igazgatója dönti majd el.

Az említett szakvezető, Reszeli Soós István természetesen elégedetten nyilatkozott a megegyezésről: „ Kenesei Krisztián nemzetközi szinten is elismert, remek játékos. Nagy erősítésnek számítana, fél évig a győri csapat egyik erőssége lehet. A klubnál tervszerű, céltudatos munkát végzünk, Nicsenko távozása után fontos volt, hogy egy igazán gólerős támadó érkezzen. Ez most úgy tűnik, megoldódott, nyáron pedig, ha Krisztián másik csapathoz igazolna, egy újabb válogatottszintű játékos érkezhet, ugyanis előszerződést kötöttünk egy, a jelek szerint kiváló román nemzetiségű támadóval."

Hiányos faxüzenet

Noha a játékos és a győriek szakvezetője csaknem biztos abban, hogy Kenesei az ETO-ban folytatja, egy apró kis hiányosság miatt, ez akár még meg is hiúsulhat. Klement Tibor klubigazgatótól megtudtuk: a kínaiak által küldött faxon ugyanis nem szerepel, hogy a támadót térítésmentesen adná kölcsön az ETO-nak jelenlegi együttese. Ezt a hibát a játékos menedzserének korrigálnia kell, hiszen a szóbeli megállapodásban így szerepelt. Ettől függetlenül Kenesei a héten Győrben bekapcsolódik az együttes munkájába, orvosi vizsgálaton vesz részt, de csak akkor kerülhet aláírás a szerződésre, ha megjön a javított faxüzenet, mondta el az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a döntőben Czink Melinda

A 110 ezer dollár összdíjazású canberrai WTA-torna fináléjában a magyar teniszezőnőt a… Tovább olvasom