Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Kartelóért 200 ezer eurót követel a Sibenik

Az ETO labdarúgója, Marko Kartelo korábbi együttese, a horvát Sibenik feljelentette a győri klubot, mert szerintük a zöld-fehérek tartoznak a játékos nevelési költségével. A korábbi ETO- játékos, Hrvoje Jancetic is bepanaszolta a Rába-parti együttest.

Információink szerint a Győri ETO FC jelenlegi labdarúgója, Marko Kartelo korábbi együttesének vezetői a FIFA illetékeseihez fordultak, mivel szerintük a győri klub nem fizette ki a játékos neveléséért járó kétszázezer eurós tartozását.
A játékos menedzsere, Németh Imre szerint viszont a Sibenik vezetőinek semmilyen követelésük nem lehet Kartelo kapcsán a Rába-parti egyesülettel szemben.

aláírták és mégis

„ Amikor a játékos két évvel ezelőtt Győrbe került, akkor egy egyértelmű szerződést írt alá a két egyesület. Természetesen ennek részletei üzleti titkot képeznek, de annyit elárulhatok, a horvátok írásban lemondtak minden további anyagi követelésükről. Ennek ellenére tudjuk, hogy az illetékes bizottsághoz fordultak s mint nevelőegyesület szeretnék megkapni a labdarúgóért járó pénzt. Arról nem tudok, hogy ezzel kapcsolatban döntés született volna, úgy tudom, az ETO vezetői minden bizonyítékot, iratot benyújtottak, ami alapján elképzelhetetlennek tartom, hogy elmarasztalnák a győri együttest."

Anyagi követelései miatt állítólag egy másik horvát játékos, az ETO-tól már távozott Hrvoje Jancetic is feljelentette az ETO FC-t. A menedzser szerint ebben az ügyben is minden tiszta és világos.

nem egyezkedtek

„ Tudomásom szerint Jancetic szerződést szegett, az ETO nem tartozik a labdarúgónak. Annyit tudok az ügyről, hogy a játékos nem tért vissza időben egy hónapos szabadságáról és nem kezdte el a munkát Győrben. Mikor pedig visszaérkezett, nem volt rendben a munkavállalási engedélye, ezért nem is szerepelhetett a csapatban. Nemrég a győriek klubigazgatójával, Klement Tiborral Zágrábban jártunk, a klubvezető korrekt megállapodást ajánlott a futballista ügyvédjének, aki nem volt hajlandó ezt elfogadni.

Érdekes egyébként, hogy a játékossal egyetlenegyszer sem sikerült azóta sem felvenni a kapcsolatot. Az ETO vezetősége ebben az esetben is minden bizonyítékot bemutatott az illetékes bizottságnak, s gondolom, ezeket el is fogadták, mert a győri csapatra nézve elmarasztaló ítélet nem született ebben az esetben sem."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszország kikapott, a hollandok csak döntetlent értek el

Meglepetésre egygólos vereséget szenvedett Szlovéniában az olasz labdarúgó válogatott, Hollandia… Tovább olvasom