Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Karategála Győrszentivánon

A Likócsi Ashihara Karate Közhasznú Sportegyesület október 9-én tizedik alkalommal szervezi meg Győri Ashihara Karate Gálát.

A Likócsi Ashihara Karate Közhasznú Sportegyesület október 9-én 9.45-től tizedik alkalommal szervezi meg Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban (Győrszentiván, Váci u. 3.). a Győri Ashihara Karate Gálát, azzal a céllal, hogy lehetőséget adjon saját és más stílusok versenyzői számára a megmérettetésre, s az indulók bizonyságot adhassanak küzdeni tudásukról, kitartásukról, technikai felkészültségükről.

A gála nemzetközi szintű, a hazai klubok mellett szlovák, dán és szerb karatékák is küzdőtérre állnak. A versenyen számos stílus – ashihara karate, kyokushin karate, shidokan karate, ju-jitsu, kick-boksz, thai-boksz, zen-bu-kan kempo – közel 200 versenyzője tíz kategóriában és különböző súlycsoportokban méretteti meg magát. Lesznek K1, MMA és kudo-gálamérkőzések is.

Az ashihara karate stílust 1980-ban Kancho Hideyuki Ashihara alapította. Ez ötvözi a kyokushin karate keménységét, az aikido lágyságát, a ju-jitsu és a kendó mozgásanyagát, ezzel létrehozva egy professzionális utcai önvédelmi harcművészetet. Jelenleg több mint 35 országban oktatják a stílust, többek között ezt alkalmazzák a japán rendőr-akadémián, az ausztrál rendőrségen és az orosz különleges osztag kiképzésén is. Hazánkban 1993-ban Sensei Hartyányi Attila, a volt Budapesti Rendészeti Szakközépiskola önvédelmi oktatója honosította meg az ashiharát. Ezt követően országszerte nyíltak az új edzőtermek, 1996-tól Sensei Jezsó Attila révén Győrben is, majd 2000-ben Durgó Attila és Mosonyi József vezetésével Likócson és Győrszentivánon kezdődött meg az oktatás.

A Likócsi Ashihara Karate Közhasznú Sportegyesület azért alakult, hogy minél szélesebb körben megismertesse az emberekkel a küzdősportok ezen ágát és egyúttal azt, milyen fontos szerepet játszik a rendszeres sport az emberek mindennapi életében, az egészség megőrzésében. Az egyesület jelenleg Győrben három helyen tart oktatást, Révfaluban, Likócson és Győrszentivánon, s immár 80 karatéka látogatja az edzéseket hatéves kortól.

A klub versenyzői 2000 óta számos viadalon indultak, komoly sikereket értek el: számos gyermek és felnőtt országos bajnoki és Európa-bajnoki címet szereztek. A magyarországi ashihara klubok közül a likócsi a legeredményesebb. Az egyesület munkája elismeréseként a Magyar Ashihara Kararte Közhasznú Szövetség díjazta a legeredményesebb versenyzőket és edzőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMAFC-NYME: két győzelem, egy vereség

Kosárlabda - A SMAFC-NYME férficsapata jól kezdte az NB I/B-s bajnokságot. Tovább olvasom