Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Karate - Spanyolországból is kupákkal tért haza a Castrum

Március 9-én rendezték a XXIX. Spanyol Kyokushin Karate Bajnokságot Madridban, melyre meghívást kapott a kapuvári Castrum karate egyesület.
A Castrum három versenyzővel vett részt a spanyol bajnokságon, és mind hárman kategóriájuk döntőjébe jutottak. Costa Rica, Anglia, Svédország, Svájc és a házigazda Spanyolország mellett Magyarország castrumos harcosai vettek részt a spanyolok EB-kvalifikációs versenyén.

Shihan Escalera, a spanyol shinkyokushin karate szervezet vezetőjének meghívására 5 fős delegáció indult Kapuvárról Madridba, hogy Magyarországot képviselve részt vegyen a spanyolok legnagyobb versenyén.

A kapuvári gimnazista Csonka Lili a junior -60 kg-os női mezőnyben, előbb test KO-val győzedelmeskedett, majd wazarikkal folytatta tovább a menetelését a dobogóig. A döntőben bírói döntéssel maradt alul fekete öves vetélytársával szemben. Így lett második helyezett.
Bán Lili a felnőtt női mezőnyben szintén a döntőig verekedte magát, ahol az összes hosszabbítást követően kissé haza fele “lejtett a pálya", így Lilinek is be kellett érnie az ezüstéremmel.

A Széchenyi Egyetem elsőéves hallgatója, Pantelics Bence, az U21 felnőtt -75 kg-os férfi kategóriában osztotta kemény ütéseit, rúgásait. Első küzdelmét test KO-val fejezte be, majd a második küzdelem hosszabbításában combra rúgta le ellenfelét. A döntőbe már kellő adrenalinnal érkezve, teljesítményét tovább fokozta, hogy a küzdelem hajrájában egy baráti spanyol egyesület karatékái tombolva zúgták a RIA! RIA! HUNGÁRIA-t! Bence megtáltosodva ment előre, és bírói döntéssel szerezte meg a spanyol bajnoki címet, már az első két percet követően!

- Három versenyzővel, és bizakodva indultunk Madridba. Remek verseny volt nekünk a nemzetközi tapasztalat szerzéshez, az Európa Bajnokságok előtt. Mindkét Lili teljesítményével elégedett vagyok, hisz a döntőben elég szoros küzdelmeket vívtak spanyol ellenfeleikkel. Arra egyáltalán nem számítottam, hogy hallani fogom a RIA! RIA HUNGÁRIÁ-t, de még én is bele borsóztam Bence hajrájába, és utána spanyolok meleg gratulációiiba! Köszönöm a Castrum támogatóinak, és Kapuvár vezetőinek, hogy segítik a gyerekek versenyzését, és kő kemény részesei sikereinknek! – nyilatkozta Pantelics Péter a Castrum elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tour de Hongrie - Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a viadal

Tour de Hongrie - Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a viadal
Az idei, 890 kilométeres össztávú Tour de Hongrie június 11-én kezdődik, a 2.1-es kategóriájú… Tovább olvasom