Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Karácsony másnapján indulnak a Dakarra

Karácsony másnapján indul útnak a Dakar-rali barcelonai rajthelyére a győri Varga Ákos.

Varga Ákos
Karácsony másnapján indul útnak a Dakar-rali barcelonai rajthelyére Varga Ákos. Két nappal később Nagy Péter is csatlakozik hozzá. A két győri motoros először vág neki a sivatagnak.

Most már minden akadály elhárult az elől, hogy két győri fiatalember részt vegyen a valamivel több mint egy hét múlva rajtoló Dakar-ralin. Több hónapos szervezőmunka után Varga Ákos és Nagy Péter is már csupán arra vár, hogy elkezdődjön a verseny. A start helyszínére, Barcelonába Varga Ákos utazik ki először. Ő viszi a motorokat a katalán fővárosba.

„Igazából csak akkor leszek nyugodt, ha már átvették a motorjainkat. Azután lesz egy-két napom arra, hogy pihenjek. Különösen idegileg lesz nagyon fontos, hogy szusszanjak egy kicsit, mert az elmúlt időszakban bőven kijutott a szervezés izgalmaiból. Legszívesebben egyébként már ülnék a motoron, s húznám a gázkart."

A két győri versenyző már a vadonatúj KTM-motoron fejezte be a felkészülést, néhány héttel ezelőtt ugyanis átvehették az egyenként több mint ötmillió forintot érő „járgányt". Varga elmondta, már kezdenek összebarátkozni a géppel. „Úgy ötszáz kilométert mentünk vele. Azt nem mondanám, hogy olyan, mintha évek óta ezt vezetnénk, de kezdjük megszokni."

Persze a motor mellett még az utolsó pillanatokban is volt mit intéznie a két fiatalembernek. „Lefoglaltuk a szállást az európai szakaszra, számos olyan praktikus eszközt is vettünk, ami jól jöhet a sivatagban. Jártunk fogorvosnál, hogy ezzel se legyen gondunk. Ráadásul kiderült, hogy Szenegálban kolerajárvány van, így újabb oltóanyagot kaptunk. Amire viszont idehaza nehéz felkészülni, az a szélsőséges időjárási viszonyok. Afrika délebbi részén már nagyon nagy a meleg nappal, éjszaka viszont nulla fok alá süllyed a hőmérséklet."

Varga és Nagy is elmondta, ezek az utolsó napok a legrosszabbak, mert igazából itthon már nincs mit csinálniuk. „Azért nem tétlenkedünk, még ha most ezek a napok nem is annyira a Dakarról szólnak. Bár én 26-án autóval útnak indulok, addig azért még hátravannak a karácsonyi ünnepek, melyet szeretteimmel töltök. Kicsit rendhagyó lesz ez az ünnep, már csak a korai indulásom miatt is, de szerencsére a családom megértő."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean Le Cam vezet Vendée Globe-on

Eddig négy hajós, a francia Hervé Laurent (UUDS) és Roland Jourdain (Sill et Veolia), az osztrák… Tovább olvasom