Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Kammerer Zoltán Rióban ismét felérne a világ tetejére

A 2016-os riói olimpián szereplő magyar csapatnak tagja lehet a győri színekben versenyző Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos.
Először 1996-ban Atlantában indult, azóta egyetlen ötkarikás eseményt sem hagyott ki, így sorrendben a hatodik olimpiájára készül három másik társával együtt.

Ezekben a napokban éppen a dunavarsányi edzőtáborban teszi ezt. Tegnap a délutáni futóedzés előtt beszélgettünk.

„Rio már nem távlati cél a számomra, hiszen látótávolságon belül van – kezdi Kammerer Zoltán. – Egyre gyakrabban fekszem és kelek a riói olimpiával. Úgy készülök, hogy a jövő évi hazai válogatókon, a kvalifikációs versenyeken is a lehető legjobban szerepeljek. Ez persze nem újdonság, hiszen ezt csináltam az elmúlt huszonhét évben is."

A népszerű „Kamera" olimpiai pályafutása kerek húsz esztendőt ölel majd fel, ha kijut Rióba. Sydneyben 2000-ben a K2 500-as és a K4 1000 méteres győzelmeivel nagyot duplázott, aztán Athénban ismét aranyérmes négyest erősített. Újabb négy esztendő elteltével két negyedik hely volt a mérlege, Pekingben a megnyitóünnepségen ő vihette a magyar küldöttség élén haladva a nemzeti lobogónkat. Londonban emlékezetes csatában a négyes tagjaként szerzett ezüstérmet.

„Nem hiszem sajnos, hogy a győztes ausztrál csapat egyik tagjának azóta felröppent doppingesete érintené a mi londoni helyezésünket – folytatja a győri kajakos. – Ezért én továbbra is három és félszeres olimpiai bajnoknak tartom magamat."A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajak négyes viszont London óta is remekel ezer méteren.

„Erre a csapatra lehet építeni, hiszen szuperül működik – említi Kammerer Zoltán. – Ezen nem is szeretnénk változtatni. Ha megnézzük a legutóbbi három év eredményeit, csak a mi párosunk volt mindig az első négyben az olimpián, a világ- és az Európa-bajnokságon. Más nemzetbelieknél nagy volt a helyezések közötti rotálódás. A fő célom, hogy a négyesünkkel kijussak a riói olimpiára, de azért még a párosról sem mondtam le magamban. Bízom benne, hogy a brazíliai olimpián jól kijön a lépés és ismét felérhetek a világ tetejére. Persze, ha ott leszek Rióban, akkor az olimpiával nem fejezem be a pályafutásomat, utána legalább még egy évet kajakozni akarok. Akkor is csak harminckilenc éves leszek. És különben is a sportágunkban Birgit Fischer negyvenhárom évesen nyert utoljára olimpiát" – teszi hozzá mosolyogva Kammerer Zoltán.

Négyen a hatodik olimpiájukat vették célba

Négy, egyaránt a negyvenedik életéve felé közelítő magyar élsportoló is a riói nyári olimpiai játékok résztvevője szeretne lenni, és ezért kész megmérettetni magát a hazai válogatókon, majd a nemzetközi kvalifikációs versenyeken. Elhatározásuk azért egészen különleges, mert sorozatban a hatodik olimpiájukat vették célba. Ennek a négyesnek a tagja a kajakozó Kovács Katalin és Kammerer Zoltán, valamint a vívó Mohamed Aida és a szörföző Gádorfalvi Áron – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Medvegy Iván, a MOB főmunkatársa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - Négy Gladiátor-érem a bajnokságon

A győri Gladiátor Akadémia egy-egy arany- és ezüst- mellett két bronzérmet is begyűjtött. Tovább olvasom