Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Kajak-kenus doppingbotrány - Győrből írt levélben függesztette fel alelnöki tisztségét Kadler Gusztáv

"Az a módszer, ami két sportoló olimpiai csapatból való kizárásához vezetett, számomra teljesen elfogadhatatlan."
Nincs megállás: a hét elején kirobbant doppinggyanús esetek után, a kajak-kenu szövetség alelnöke felfüggesztette alelnöki tisztségét. Levélben megindokolta döntését:

 
Tisztelt Baráth Etele Elnök Úr!
Nagyon fontos számomra a tiszta sport, ugyanakkor a sportvezetőknek is tisztességesen kell eljárni. Az a módszer, ami két sportoló olimpiai csapatból való kizárásához vezetett, számomra teljesen elfogadhatatlan. Ez az ügy nemcsak az érintett sportolóknak a szégyene, hanem azoknak a sportvezetőknek is, akik előkészítették azt. Bár magát a végső döntést el tudom fogadni, a hozzá vezető utat mélységesen elítélem, ezért a mai nappal általános alelnöki tisztségemet a következő közgyűlésig felfüggesztem.

A magyar olimpiai csapat szereplése az ország, az egész kajak-kenu sport és természetesen nekem is kiemelten fontos, ezért úgy gondolom, hogy a vezetőkben lévő feszültség semmi esetre sem ragadhat át a versenyzőkre. A kialakult helyzetben a nyugodt légkör megteremtéséhez úgy tudok hozzájárulni, ha a riói olimpián nem veszek részt.
Kérem döntésem tudomásulvételét!
Győr, 2016. augusztus 04.
Tisztelettel:
Kadler Gusztáv
 
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III foci - Erősebb lehet a Csorna

Tovább olvasom