Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Jól szerepeltek a SMAFC csapatai

Kosárlabda - Kötetlen hangulatú közös évadzárót tartott az egyetem éttermében a SMAFC férfi- és a SMAFC-NYME női csapata.
Takáts Péter, a klub tanár-elnöke kifejtette, a Nyugat-Magyarországi Egyetem büszke lehet a két kosárlabdacsapatra. A férfiegyüttes – sok kisebb-nagyobb nehézséggel meg- s azokat leküzdve – a második helyen áll az NB I B nyugati csoportjában, a nyáron alakult női együttes pedig veretlenül vezeti az NB II nyugati csoportját.


Új csapatot építenek

A férficsapat szakvezetője, Vetési Imre kiemelte, elég nagy volt a játékosmozgás, több kulcsember távozott a nyáron, s érkeztek is új kosarasok. A nyitányon, Nagykanizsán elszenvedett vereség után azonban hosszú győzelmi sorozatot mutatott be az egyre inkább összecsiszolódó SMAFC. Amint arról beszámoltunk, a szakvezetőt Pápán a mérkőzés hajrájában szerencsétlen baleset érte, meg kellett operálni, Szlávik Gábor és Horváth József „ugrottak be" segíteni a csapat irányításában. A sorsolás alapján viszont nagyon nehéz tavasz vár az egyetemiekre, s ennek megfelelően Vetési nem engedi szétszéledni a társaságot, hegyi futások vezénylésével igyekszik szinten tartani kosarasai erőállapotát.


Betelt a létszám

Ami a női együttest illeti, a SMAFC-NYME a játékosok szakmai „előélete" alapján nem más, mint egy kései Vasút–Posta fúzió. A csapat tagjainak egy része a GYSEV-, másik fele pedig Postás-nevelés, s miután megszűnt a női városi bajnokság, új lehetőség után néztek. A csapat edzője, Galavics Edina fontosnak tartotta: hamar egy hullámhosszra került a társaság, remek baráti közösség állt össze, s ez sokat segített a mérkőzéseken a kritikus időszakokban. S hogy mennyire szükség volt Sopronban egy ilyen szabadidős jellegű, de mégis komoly csapatra, azt jól jelzi: rengeteg játékos jelezte, szívesen menne, de ők csak edzéseken tudnak részt venni, az NB II-es csapat létszáma betelt...


Ajándék labdák a Pécstől

Két értékes labdával gazdagodott a női alakulat, ugyanis a bajnoki ezüst- és Magyar Kupa-bronzérmes MiZo Pécs együttese Vilniusba az Euroligára Bécsen át utazott. Közben megállt, edzett egyet a Krasznai-csarnokban s két labdát ajándékozott a SMAFC-NYME együttesének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepelhet a Meszlényi család

Kosárlabda - Karácsony előtt néhány nappal megszületett a Soproni sÖrdögök szakvezetőjének,… Tovább olvasom