Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Jól kell választani rendszámtáblát

Marketingcélokra a magyarok is használják a rendszámtáblát, azaz olyat rendelnek, ami cégük nevét jelzi. Más országokban azonban ennél fontosabb, hogy milyen számra végződik. Külföldi magyar olvasóink írták meg tapasztalataikat. „Sao Pauloban, a 22 milliós lakosú brazil nagyvárosban napon ta mintegy 8 millió jármű van forgalomban.

Annak ellenére, hogy a történelmi belvárost környékező területen, körülbelül 10-15 kilométer sugarú körben reggel 7-től este 7-ig érvényben van a „Rodizio". Ez azt jelenti, hogy hétfőn az 1-es és a 2-es szám ra végződő rendszámtáblájú járművek nem közlekedhetnek, ked den a 3-asra és a 4-esre végződőek, és így tovább.

Így csaknem a járművek 20 százalékát kivonják a forgalomból, a zsúfoltság csök kentése érdekében." – írta a Brazíliában élő András. A szmog miatt hasonló intézkedést több olasz városban is be vezettek, tudtuk meg Anikó leveléből. Egyik nap a páros, másik nap a páratlan számra végződő rendszámú kocsik közlekedhet nek csak. Érdekesség, hogy több USA államban az autókon elől nincs is rendszámtábla. Béla, Floridából azt írta: „Elárulom, mi ért, azért mert sokszor küldték haza a rendőrök az autóról bün tetés esetén a fényképet és nem mindig a feleség ült a vezető mellett. Otthon, Magyarországon nekem is van bajom amiatt, hogy elől nincs rendszámtáblám, több rendőr kérdezi, miért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós futófesztivál Győrött

Szeptember 11-én megrendezik az I. Arrabona Futófesztivált Győrben, több ezer résztvevőt várnak. Tovább olvasom