Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Jó mérkőzésen értékes pontot szerzett az ETO

Az ETO több hiányzóval lépett pályára, Egervári Sándornak nélkülöznie kellett Jäkl, Bajzát, Böőr és Pákolicz játékát is.
MTK - Győri ETO 2-2 (1–1)
Soproni Liga-mérkőzés, Budapest, Hidegkuti-stadion, 400 néző. V.: Bognár T. (Szabó P., Huszár B.).

Gsz.: Lambulic (17.), Szabó Á. (49.), ill. Nikolov (44.), Brnovic (81.)
Sárga lap: Rodenbücher (49.), Urbán (60.)

MTK: Végh, Horváth L., Lambulic, Rodenbücher, Vadnai, Szabó Á., Pátkai, Kulcsár T., Kanta J., Pál A., Urbán Szakmai igazgató: Garami József
Cserék: Pátkai h. Zsidai (39.), Kulcsár T. h. Bori (69.), Pál h. 8 Kecskés (81.)

Győri ETO: Sztevanovic 3,5, Nikolov 4, Stark 3,5, Kovács Z. 3, Varga R. 2, Tokody 2,5, Bank 2,5, Supic 2,5, Völgyi 3, Bogdanovic 2,5, Brnovic 3 Vezetőedző: Egervári Sándor
Cserék: Varga R. h. Józsi 3 (34.), Bank h. Csermelyi (69.), Bogdanovic h. Nyári (84.)

A 90 perc krónikája

2. p: Pál betört a győri 16-oson belülre, hatméteres lövésébe Kovács Z. az utolsó pillanatban belevetődött, így odalett a hazai lehetőség.

8. p: Ezúttal is Pál okozott zavart a győri védelemben, miután egy előrevágott labdát az MTK támadója mellel maga elé tett, de mikor a kaputól 12 méterre lövésre lendült a lába, Stark az alapvonalon túlra mentett.

12. p: Varga R. középre játszott az éppen  középen egyedül érkező Urbánhoz, ám a hazai támadó 10 méterről, nagy helyzetből jobbal a jobb kapufa mellé gurított.

17. p: Szabadrúgást végzett el az MTK a balszélről. Kanta J. remekül ívelte középre a labdát, ahol érkezett Lambulic és 5 méterről, senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapu közepébe. 1–0.

30. p: Kanta J. 30 méteres, ballábas lövését Sztevanovic a jobb felső sarok elől védte.

31. p: Urbán lépett ki a győri védők között, elvitte a labdát a kifutó Sztevanovic mellett, ám 10 méteres, jobblábas lövését Stark a gólvonalról fejelte ki oldalra.

44. p: Nikolov a jobb oldalról, az oldalvonal mellől ívelt középre és a labda a kapujából kint álló Végh felett a jobb kapufáról a hálóba hullott. 1–1.

49. p: Kulcsár a középen érkező Szabó Á. elé passzolt, aki kibújt Stark mögül, és 12 méterről átpörgette a labdát a kivetődő Sztevanovic felett. 2–1.

75. p: Pál  futott a  jobbal 14 méterről lőtt, de Sztevanovic a rövid saroknál állva szögletre mentett.

81. p: Az ETO beszorította a hazaiakat a kapujuk elé: Nikolov adott középre a jobb oldalról, Brnovic pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 2–2.

Ahogy várható volt, az MTK az első pillanattól kezdve uralta a találkozót, több szép  akció végén is eredményes lehetett volna, a vezetést mégis egy  pontrúgás után szerezte csak meg. A győri védők figyelmetlenségéből a szabadon hagyott Lambulic fejelt közelről Sztevanovic hálójába. A sok kihagyott helyzet később  szerencsére megbosszulta magát a hazaiaknál, így Nikolov egy parádés emeléssel egyenlített a  szünet előtt. 

A fordulást követően gyorsan ismét vezetést szerzett a kék-fehér gárda,  a középen kiugratott Szabó szép megoldás végén talált a hálóba. A vendégeknek ki kellett támadniuk, ami újabb hazai lehetőségeket  eredményezett, ezek azonban kimaradtak. Sztevanovic jól védett. A hajrában feltámadt az ETO, láthatóan jelentős energiát mozgattak meg a játékosok az egyenlítés érdekében. Végül egy remek támadás végén – Nikolov ezúttal gólpasszt adott –  Brnovic fejes góljával  másodszor is egyenlített az ETO, ezt követően pedig már nem változott az eredmény. Jó mérkőzésen született meg a döntetlen. 


Garami József: – Helyenként jól játszottunk, elég sok helyzetet dolgoztunk ki a két gólunkon kívül is. Küzdöttünk, hajtottunk, de mivel hátul elkerülhető hibákat vétettünk, így pontot vesztettünk. A második félidő elején, Szabó Ádám találata után pedig úgy éreztem, megvan a meccs, aztán végül váratlanul fordulat történt: egyenlített a Győr.

Egervári Sándor: – Örömteli, hogy az utolsó negyedórában pluszenergiákat tudtunk mozgósítani az egyenlítés érdekében. A pontszerzést jó eredménynek tartom az MTK otthonában. Ráadásul két védelmi hibából kaptuk a gólokat. A játékkal csak időnként voltam elégedett, a hajrá figyelemre méltó eseményei azonban azt jelzik, ha kicsit is, de léptünk előre.

Nikolov Balázs: – Nagyszerű mérkőzés volt. A gólom előtt az emelésem nem volt tudatos, be akartam adni a labdát, de az kissé lecsúszott a lábamról. Arra készültünk, hogy meglepjük az MTK-t. Három pontért jöttünk, de az eggyel is elégedett vagyok.

Papp Győző
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hopp-parádé: Folytatás következik?

Az orosz világbajnoki ezüstérmes Ribakov 230 cm-t ugrott, mégsem nyert az első győri Hopp-parádén. A… Tovább olvasom