Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Izgalmas és érdekes tavasz előtt az ETO

Labdarúgás - A tervek szerint vasárnap játssza első idei bajnoki mérkőzését a Győri ETO FC. Az együttes szakvezetője, Dragoljub Bekvalac a Kecskemét ellen debütálhat a kispadon. A vezetőedzőt a csapat felkészüléséről, eddigi győri tapasztalatairól kérdeztük.

– Meglepően szokatlan időpontban, jóval a reggeli edzés előtt adott időpontot a találkozóhoz. Korán kelő típus?

– Szeretek pihenni, de ilyenkor már mindennap az ETO-stadionban vagyok. Ez egy munkahely, ahol illik időben megjelenni.

– Az elmúlt időszakban személyesen is megismerhette a keretet. Azt kapta a csapattól, amit várt?

– Nem mondhatom, hogy elégedetlen vagyok. Ami egyedül problémát jelentett, a két sérült, Koltai Tamás és Böőr Zoltán helyettesítése. Mindkét játékos tagja a szűk keretnek, nem is kerestünk mást a helyükre, számítottunk rájuk, de sajnos nem tudtak részt venni a felkészülésben, akik pedig a posztjukon szerepeltek, még nem érik el a szintjüket. A tervek szerint a napokban már teljes értékű munkát végezhet a két említett labdarúgó, s a három forduló után talán már mérkőzéseken is bevethetők lesznek. Ami a többieket illeti, elértek egy megfelelő szintet, ezt a magyar és a külföldi játékosokról egyaránt kijelenthetem. Ez a szint pedig azt jelenti, hogy bármely magyar csapat ellen felvehetjük a versenyt hazai pályán és idegenben is. Volt időm és megnéztem néhány másik együttest, korábban is volt alkalmam magyar csapat ellen meccselni, ráadásul minden itt játszó szerb nemzetiségű labdarúgót jól ismerek, úgyhogy biztos vagyok benne, izgalmas, érdekes tavasz elé nézünk.Dragoljub Bekvalac (balra) az erőnléti edző, Kamaszi Ferenc beszámolóját hallgatja.
Dragoljub Bekvalac (balra) az erőnléti edző, Kamaszi Ferenc beszámolóját hallgatja.– Van olyan játékos, akiben csalódott?


– Mivel megnéztem az együttes korábbi mérkőzéseinek felvételeit, tisztában voltam minden győri futballista képességével. Így elmondhatom: senki sem lepett meg, sem negatív, sem pozitív értelemben.

– Több felkészülési mérkőzést játszott a csapat. Ezekből milyen következtetéseket szűrt le?

– Láttuk, hogy erősebb csapatok ellen is fel tudjuk venni a versenyt, de azt is tapasztalhattuk, ha a játékosaink nem teszik oda magukat száz százalékban, akkor komoly gondok lehetnek, még ha gyengébb együttessel játszunk is. Az eredmények, melyek a felkészülés során születtek, összességében az elvárásainknak megfeleltek.

– Azért a Pozsonyban kapott hat gólt érthetően nehezen viselte a csapat szurkolótábora...

– Tisztában vagyunk azzal, hogy azt a mérkőzést a felkészülés melyik periódusában játszottuk és kik szerepeltek akkor a csapatban. Olyan futballisták is lehetőséget kaptak, akik még az NB II-es együttesben sem meghatározók. Így én azt a találkozót igazából nem is számítanám bele ebbe a sorozatba. A szurkolók ennek ellenére természetesen joggal adtak hangot csalódottságuknak. Meg is van a fórumuk, ahol ők lehetnek a vezetőedzők. Bízom benne, hogy azok a drukkerek, akik kijárnak majd a mérkőzéseinkre, egy jó futballt játszó csapatot ismerhetnek meg, s a valódi szurkolók akkor is buzdítják az együttest, amikor esetleg nem mi vezetünk.

– Sok idegenlégiós érkezett Győrbe, akik úgy fest, jó hatással vannak a régiekre. A Pápa elleni edzőmérkőzésen rá sem lehetett ismerni néhány játékosra.

– Az biztos, ha két azonos tudású és képességű labdarúgó közül kell választanom, akkor magyar játékosnak szavazok bizalmat. Ha a külföldi jobb, akkor pedig neki. Nyilván ezzel tisztában vannak a futballisták is, ezért igyekeznek. Nekem egyébként nagyon fontos, hogy ne csak azért küzdjenek, tiszteljenek a játékosaim, mert én vagyok a vezetőedző, hanem hogy felismerjék, tudást akarok átadni nekik és csak az játszik, aki abban a pillanatban megérdemli.

– Két tétmérkőzése is elmaradt a csapatnak. Kétségtelen, hogy egy kialakulóban lévő együttesnek nem jön rosszul egy ilyen halasztás.

– Ebben az időszakban ez majdhogynem természetes. Az időjárás nálunk nagyobb erő. Van egy szerb közmondás, miszerint nem győzheted le egyszerre a folyót és a hidat is. A halasztásnak vannak számunkra jó, de rossz oldalai is. Tény, jobban összeszokhat a csapat, ám nem szabad elfelejteni, hogy mi már az első és a második alkalommal is játékra készültünk, tétmérkőzésre volt kihegyezve az együttes.

– Nyilván a fejében már kész a kezdőcsapat, s ha ezt nem is árulja el nekünk, azt talán megosztja velünk, hogy milyen stílusú ETO-ra számíthatunk.

– Erre nagyon röviden tudok válaszolni: hazai pályán és idegenben is mindig győzelemre játszunk.

– Ha minden igaz, a Kecskemét ellen debütál a Soproni Ligában a kispadon. Ez nyilván jobb, mintha a bajnokesélyes Debrecen otthonában kellett volna bemutatkoznia...

– Semmi kifogásom nem lett volna, ha Debrecenben kezdünk. Persze nem is nyomta volna a vállunkat annyira a győzelmi kényszer, mint így, hogy egy papíron náluk gyengébb csapattal és otthon találkozunk. Úgy gondolom, most a Kecskemét lesz hasonló cipőben, mint mi lettünk volna Debrecenben. Tudom, hogy a vasárnapi ellenfelünk a bajnokság elejének meglepetéscsapata volt, amelyet egy fiatal szerb kollégám irányít. A játékosainktól még nem várom el, hogy szárnyaljanak, s a szurkolóinknak sem tudom azt mondani, hogy ez egy felejthetetlen kilencven perc lesz. Persze igyekszünk, hogy semmi meglepetés ne történjen, s a három pont mindenképp Győrben maradjon. Abban azonban biztos vagyok, hogy az a tizenegy játékos, aki kifut majd a fűre, a maximumot fogja nyújtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Salamancában lesz a Final Four: A házigazdával kezd a Sopron

Kosárlabda - Az európai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a várakozásoknak megfelelően a… Tovább olvasom