Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Iváncsik Mihály szívfájdalmai

Kézilabda - Iváncsik Mihály döntött: befejezi a kézilabdát. Mostantól a család az első, s kapcsolataival szakmai segítséget próbál adni az NB I/B-be kiesett Győri ETO FKC-nek.
Nemcsak egykori klubja, hanem a masters EB-szereplés miatt is fáj a szíve az egykori világválogatott jobbszélsőnek. Iváncsik Mihály felhagy az aktív kézilabdázással. A most véget ért szezonban az NB II-es Komáromot erősítette, s bár minden meccsen nem tudott ott lenni, azért oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat második helyen végzett a bajnokságban. Éppen a kihagyott találkozók miatt viszont a gólkirályi cím nem jött össze a győri legendának, emiatt azonban egyáltalán nem csalódott.

Annál inkább keserű a szájíze a játékosnak a közelmúltban véget ért masters Európa-bajnokság miatt, hiszen a 45 év feletti korcsoportban a Budapest Old Boysszal csupán kilencedik helyen végzett.

„Amúgy sem voltunk túl sokan, ketten még ki is estek a keretből. Sajnálom, hogy nem jött össze az érem, mert általában ez a célunk, s eddig sikerült is dobogóközelben végeznünk. Most ez elmaradt, de mindent egybevetve a célt elérte a torna: ismét összejöttünk az egykori cimborákkal, s játszottunk egy jót. Elvégre ez is a lényege a sportnak" – kezdte a játékos, aki egy kicsit azért odapiszkált a többieknek azzal, hogy máskor majd jobban felkészülnek, ő ugyanis játékban van, bár a jövőben már nem marad minden így.

„Szép volt, elég volt, úgy döntöttem, itt az ideje, hogy minél többet legyek a családommal. A gyerekek is nyaggatnak, hogy jó lenne, ha több meccsükön ott tudnék lenni, ráadásul már unoka is van a családban, vele is szeretnék több időt eltölteni" – folytatta a népszerű „Misi", aki azért a sportolással nem hagy fel teljesen.

„Egyik pillanatról a másikra nem is tudnék »leállni«. Valószínűleg eljárok majd tekézni, volt csapattársam és barátom, Csicsai Ottó, aki a városi amatőrbajnokságban szerepel, rendszeresen hív, hogy menjek közéjük. Persze nem elképzelhetetlen, hogy egy másik csapatban bukkanok fel, s akkor ellenfelek leszünk egymással. Ezenfelül egy baráti társasággal kispályás focicsapatunk is van. A lényeg azonban, hogy ezek a versenyek, meccsek többnyire hét közben vannak, így nincs akadálya annak, hogy lássam a Veszprémben játszó Gergő és Tamás fiamat, vagy a Tatabányában a legkisebbet, Ádámot" – tette hozzá Iváncsik Mihály.
Apropó, gyerekek. Mint ismeretes, a két nagyobbik Győrben mutatta meg először oroszlánkörmeit, Ádámnak azonban nagyon kevés idő jutott az ETO-nál. Ráadásul az egykoron éppen Iváncsik Mihállyal a soraiban nemzetközi kupát nyert klub negyvenöt év után elbúcsúzott az élvonalból. A kialakult helyzetről így beszélt a volt jobbszélső:

„Nagyon szomorú vagyok, hogy idáig jutott az egyesület. Lehet keresni a felelősöket, de azt gondolom, ennek nincs értelme, a jövőbe kell nézni. Túlzottan optimista nem vagyok, annak idején egy Tatabányának vagy Debrecennek is kellett jó öt-tíz év, hogy visszakerüljön a legjobbak közé. Remélem, az ETO nem erre a sorsra jut, s mielőbb újra visszaküzdi magát az NB I-be. Én most elnökségi tagként – hacsak a lottóötöst nem nyerem meg – pénzt nem tudok hozni, de kapcsolataim révén igyekszem játékosokat irányítani a klubhoz, s ha a szakmai stábnak is megfelel, valamint a feltételeket is sikerül megteremteni, akkor Győrbe kerülhetnek ezek a kézilabdázók. Ha elkezdődik a felkészülés, felgyorsulhat ez a folyamat. Ami a gyerekeimet illeti, én lennék a legboldogabb, ha Győrben játszanának, de azért ennek, valljuk be, a korábbi években sem volt realitása. Ami nekem is furcsa volt, az az, ahogyan Ádámról lemondott a klub. Mi csupán tanulmányi szerződést kértünk a vezetőktől, akik azonban váratlanul Tatabányára irányították a gyereket. Én magam lepődtem meg ezen a legjobban."

Olvasóink írták

  • 1. HerTiBu 2011. március 18. 23:02
    „Nagyon jó a cikk. Nekem két észrevételem lenne. Amíg a vezetőség ( H.né mióta a klubnál van, indig lejjeb csúszik a csapat) nem tesz semmit a klub érdekében addig ne várjunk csodákat. Az utánpótlás a fiú vonalon eléggé el van hanyagolva. Ezzel a hozzáállással nem lesz könnyű visszakerülni az élvonalba.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wimbledon: Babos és Susányi is a legjobb nyolc között

A versenyben hatodik kiemelt Babos Tímea egy orosz, Susányi Zsófia egy holland ellenfelet győzött le szerda délután. Tovább olvasom