Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ismét hazai győzelmek a győri regattán - fotók

Ismét hazai győzelmek a győri regattán - fotók
Nagy sikerrel rendezték meg tavaly Győrben azt a nemzetközi versenyt, melyen a Széchenyi-egyetem és Oxford Balliol College fiú nyolcasa és a lány négyese állt rajthoz, s ezer méter megtétele után mindkét számot a győri hajó nyerte.
Idén tovább bővült a mezőny, hiszen az oxfordi egyetem látogatásának hírére több felsőoktatási intézmény is megmozdult, ahol hagyománya van az evezésnek.

A Mosoni-Dunán hétfőn az április 10. óta Győrben készülő Oxford Balliol College – mely ezzel a viadallal zárta le edzőtáborát – és a házigazda mellett Csehországból a brnói és a pardubicei, hazánkból pedig a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem állított ki egységeket.

A versenyen megismétlődött a tavalyi végeredmény, a lányoknál és a fiúknál is a győri siker született. Győzött a Bíró Kata, Sönfeld Júlia, Gagyi Barbara, Lakó Szandra és Majsa Klaudia kormányos alkotta egység, s szintén első lett – nagy fölénnyel, több mint egy hajóhosszal – a Lovass Márk, Porubszky Norbert, Bakaity Attila, ifj. Lacsik Péter, Fiala Balázs, Szigeti Roland, Szabó Bence, Szlovák Rajmund, valamint Vajnorák Martin kormányos alkotta hajó.
Oxford-GYAC evezős regatta Győrben - Fotó: Mészáros Mátyás

Szigeti Roland, aki gőzerővel készül arra, hogy kvótát szerezzen a tokiói olimpiára, így értékelt a futam után:

Azt gondolom, nem volt ez rossz verseny, tavaly sokkal szelesebb volt az idő, de most összességében ideális volt az evezéshez. Örülünk, hogy megint nyerni tudtunk"

– fogalmazott a magyar bajnok evezős.

A Széchenyi-egyetem részéről dr. Földesi Péter rektor és dr. Lukács Eszter nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes is ott volt a Kálóczy téri evezőstelepen.

Utóbbi elmondta: nagyon fontos az egyetem szempontjából egy ilyen esemény.

Egy ilyen rendezvény sokat segít abban, hogy az intézményünk nemzetközi hírét erősítsük. Jelenleg hét angol nyelvű szak mellett hetvenhat magyar nyelven folyik, a jövőben huszonnégyre szeretnénk bővíteni az angol nyelvű szakok számát. Emellett azt is kiemelten kezeljük, hogy olyan nagy hírű egyetemek, mint az oxfordi nemcsak a sport, hanem esetleg a tanulás terén is lehetőséget lássanak a győri egyetemben, hiszen a magas szintű oktatást sokkal kedvezőbb anyagi lehetőségek mellett lehet igénybe venni. Ezért is kiemelt projekt számunkra a második győri regatta"

– mondta dr. Lukács Eszter.

Papp Oszkár, a GYAC evezősszakosztályának vezetője is elégedett volt a verseny után:

Az, hogy az oxfordiak visszatértek, nagy szó, az még nagyobb, hogy más egyetemek is fantáziát láttak ebben. Nem állunk le, szeretnénk a jövőben még inkább kiszélesíteni a versenyt, bízunk benne, lesznek még újabb csatlakozó egyetemek a regattához."

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre Budapestről indul és itt rendezik a Giro d'Italia első három szakaszát

Jövőre Budapestről indul és itt rendezik a Giro d'Italia első három szakaszát
Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. Tovább olvasom