Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Integrál Lovarda: régi név, új gazda

Lovaglás - Új üzemeltetője lett a győri Integrál Lovardának. A fedeles csarnokban újraéledhet az öttusa, s a klubnál várják a hobbilovasokat és bértartást is vállalnak. Pirik Zsolt továbbra is az Integrál színeiben versenyez.

Ahogy arról beszámoltunk, tavaly decemberben visszalépett az NB II-es Integrál-DAC futballcsapatának támogatásától a névadó szponzor Integrál-H zrt. Az indok szerint nem jöttek az eredmények, hiányzott az elvárt teljesítmény. Nyilván a nehéz gazdasági helyzet is közrejátszott a döntésben, ám az építőipari vállalat a továbbiakban – s ez sem lebecsülendő teljesítmény – támogatóként működteti a létesítményt és a klub utánpótlását.

Valami hasonló történt az Integrál Lovas Klubbal is, amelyet éveken át szintén a győri székhelyű építőipari vállalkozás támogatott és üzemeltetett. A lovardát januártól a Baldauf Attila által irányított Baldauf Team üzemelteti. A sportágban valószínű sokaknak ismerős ez a név, hiszen a vállalkozó 22 esztendős fia, maga is versenyző. Ifj. Baldauf Attila öt éve díjugrat versenyszerűen, többek közt a Széchenyi-emlékversenyen lett ötödik az amatőrök közt, s championatus 7. helyezéssel is büszkélkedhet.

„Győr és vonzáskörzetében, sőt, országos szinten sincs sok olyan fedeles csarnok, mint az Integrál Lovarda – emelte ki Baldauf Attila.
– Ez óriási lehetőség a versenysport fejlődésére, amit egyébként célul tűztünk ki. Idővel akár téli versenyeket is lehet majd rendezni, persze ehhez elengedhetetlen az anyagi háttér, ami jelenleg még nem áll rendelkezésünkre. Épp emiatt várjuk hobbilovasok jelentkezését, akiknek szakembereink tartanak oktatást a lovardában. Ez a sportág tulajdonképpen sem korhoz, sem nemhez nincs kötve, így nyugodtan lejöhet hozzánk lovagolni egy hároméves gyermek, de akár egy hatvanéves nyugdíjas is. A kezdők mellett természetesen a haladó lovasokat is várjuk, emellett pedig bértartást is vállalunk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás: Bocskai-emlékverseny Gladiátorok nélkül

Ökölvívás - Minden korábbinál erősebb mezőny gyűlik össze jövő héten a Bocskai István ökölvívó… Tovább olvasom