Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Integrál-DAC: nincs pánikhangulat

Sorozatban negyedszer szenvedett vereséget az NB II Nyugati csoportjában az Integrál-DAC labdarúgócsapata.

Az együttes  szakvezetője, Szapor Gábor szerint azonban  nincs aggodalomra ok, a helyzetkihasználáson kell javítani.

A rossz széria Gyirmóton kezdődött, a kék-fehérek négy góllal maradtak alul a városi rivális otthonában. Aztán a Balatonlelle, a Celldömölk és hétvégén a Budakalász ellen is egygólos vereséget könyvelhetett el a nádorvárosi együttes.

Szapor Gábor edző szerint az utóbbi fordulókban tényleg nem állt a csapat mellett Fortuna, azonban hiba lenne csupán a balszerencsére fogni az eredménytelenséget.

„Sajnos rúgott gól nélkül nem lehet mérkőzéseket nyerni – kezdte a szakvezető. – Úgy gondolom, jó döntést hozni a kapu előtt azonban már nem taktikai kérdés, hanem egyéni felelősség is. Hiába dolgoz ki a csapat rengeteg helyzetet, irányítja a mérkőzést, ha a támadók nem találnak a kapuba. A gond talán a túlzott akarásban vagy éppen az ellenkezőjében rejlik. Többször nem figyeltek oda helyzetbe került labdarúgóink az utolsó, általuk már könnyűnek ítélt szituációkban. Természetesen az edzéseken rengeteget gyakoroljuk a helyzetek kihasználását, de a tréningek nem helyettesítik a mérkőzések hangulatát."
A DAC nemrég még a tabella harmadik helyén állt, a nem várt hullámvölgynek „köszönhetően" jelenleg a nyolcadik helyre csúszott vissza.

„Természetesen nem örülök ennek a szereplésnek, de nem vagyok elkeseredve sem, mert tudjuk, hol hibáztunk, mit kell kijavítanunk. Persze értek kritikák, a tulajdonos is értékeli a csapat teljesítményét minden találkozó után. Megbeszéltük, hogy a jelenlegi helyezés nem felel meg az elvárásoknak, s van még mit javítani. Érthető, hogy az egyre növekvő és néha okkal elégedetlenkedő szurkolótáborunkat is jobban ki kell szolgálnunk."

Az együttes célkitűzési egyébként nem változtak, terv továbbra is, hogy az Integrál-DAC az NB II élcsoportjában végezzen.
„Tavasszal szép sikereket ért el ez a csapat, amelynek nem nagyon változott a játékosállománya. Talán a labdarúgók kissé »beleültek« ebbe a sikerbe. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez már a magyar labdarúgás második vonala, itt már kiélezettebbek a küzdelmek, többet kell tenni egyénileg és csapatszinten is a sikerért. Szakmailag nincs lefutva a bajnokság, két gárda viszonylag elhúzott, de egy-két győzelemmel gyorsan oda lehet érni a dobogó közelébe."
Az utolsó fordulóban a Kaposvölgye ellen javíthat a kék-
fehér alakulat.

„Ebben bízunk mi is, tavaly sikerült elhoznunk tőlük a három pontot, ráadásul az elmúlt fordulóban alaposan kikaptak. A sikerhez azonban mindenképp az kell, hogy végre a helyzeteket kihasználják játékosaink."
Germán Ferenc (fehérben) sokat tehet a DAC jobb eredményeiért.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Priskint sokan figyelik

Priskin Tamásra nemcsak az olasz lapok, hanem a külföldi menedzserek is felfigyeltek. Tovább olvasom