Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Indul az előfutam Hegyeshalomnál

A Hungaroringre érkező csapatok már másfél hete folyamatosan érkeznek a hegyeshalmi határátkelőhelyre. A hétvégi Magyar Nagydíjra azonban csak közvetlenül a versenyt megelőzően várják a szurkolókat.
Forma–3000-esek is jönnek: Az Astromega csapat is Hegyeshalomnál lépte át a határt.
A várt tömeg a hegyeshalmi határátkelőn egyelőre nem érződik. Amint azt Szabó István alezredestől, hegyeshalmi vámparancsnoktól megtudtuk, a kiszolgálólétesítményeket és az autókat szállító kamionok folyamatosan érkeznek a kirendeltségükre.
Az idei mogyoródi Forma–1-es futam előtt még igen szoros a pilóták és a konstruktőrök pontversenye. Éppen ezért izgalmas versenyre s rengeteg külföldi szurkolóra számítanak a szervezők.
– Mivel most hosszabb szünet volt a két egymást követő verseny között, voltak olyan csapatok, akik már jó néhány nappal ezelőtt megérkeztek, s valószínűleg innen mentek el néhány napos pihenőre – kezdte Szabó István. – Az eddigi gyengébb szállítókamion-forgalom után hétfőn és kedden már nagyobb hullámban sorakoztak fel terminálunkban ezek a szállító járművek. A legtöbb esetben egy csapat nem egyszerre jön: más-más időben hozzák az autókat, a gumikat és a többi alkatrészt.

Összesen 300–400 Hungaroringre igyekvő kamiont jeleztek határállomásunkhoz. Megérkeztek a Sauber, a Bar–Honda, és a Renault képviselői, de a legnagyobb gumigyártók is befutottak már Hegyeshalomba. Tavaly is úgy tudtuk, hogy a Ferrarik elkerülnek bennünket és Rábafüzesnél érkeznek Magyarországra, mégis nálunk lépték át a határt. Igaz, a szállító járművek többsége már megérkezett a Hungaroringre. A forgalmat növeli, hogy nemcsak a Forma–1-es, de a Forma–3000-es csapatok is határállomásunknál lépnek be.

A szurkolóáradat egyelőre nálunk még nem érezhető. Akik jönnek, azok összekapcsolják a versenyt az itteni ünneppel, kulturális rendezvényekkel, esetleg egy balatoni fürdőzéssel. Akik kimondottan a verseny kedvéért érkeznek Magyarországra, azokat péntekre, szombatra és vasárnapra várjuk a határra – mondta Szabó István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A román focisták nem repülnek nővel

Egy női fotóriportert nem engedtek fel a román labdarúgó-válogatott Donyeckbe tartó gépére a csapat… Tovább olvasom