Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

In-line hoki: Kiss nem számított az elismerésre

Először lett a legjobb Kiss Ákos, a Győri ETO HC in-line hokijátékosa. Az egyébként dunaújvárosi jégkorongos nem is tudta, hogy a szakágban is megválasztják év legjobbját.
Magyar bajnokságot nyert az idén, az osztrák bajnokságban pedig nagyszerűen helytállva az ötödik helyen zárt a Győri ETO HC in-line hokicsapata, melynek meghatározó játékosa volt Kiss Ákos. A „jeges változatban" a dunaújvárosiakat erősítő jégkorongost saját bevallása szerint váratlanul érte az elismerés.

„Bevallom, azt sem tudtam, hogy az in-line-ban van ilyen díj. Meg is lepett, hogy rám esett a szakemberek választása. Két éve kezdtem el játszani, s nagyon megszerettem. Több okból is. Egyrészt nagyszerűen pótolja a jégkorongot azokban a hónapokban, amikor nincs jég. Ezáltal megtöri a felkészülés monotonságát, mert nyáron szinte csak kondizni szoktunk, vagy korábban még teniszezni, de mégis ez hasonlít a legjobban a jégkoronghoz. Állóképesség szempontjából például kifejezetten hasznos, hiszen nem ritka, hogy harminc fokokban játszunk négy negyedet. Az is nagyon jó dolog, hogy a holt idényben is szerepelhetünk világbajnokságon. Ebben is volt már részem in-line-osként. Bár még nincs olyan szinten ez a sportág, mint a jégkorong, azért sok országban egyre népszerűbb. Éppen az imént említett okok miatt. Különösen ott játszanak egyre többen, ahol a jéghoki is erős, s nagy hagyományokkal rendelkezik" – mondta Kiss Ákos, aki szerint azért oda kell figyelni, mert az in-line valamivel sérülésveszélyesebb.


A bajnokságot nyert győri csapat egyik fele, az álló sorban jobbról a második Kiss Ákos.
A bajnokságot nyert győri csapat egyik fele, az álló sorban jobbról a második Kiss Ákos.


„A jégen bizonyos esetekben legfeljebb »csak« csúszik az ember, itt viszont letapadhatnak az ízületek, ezért kell nagyon óvatosnak lenni, hiszen mégis csak a jégkorong a mi elsődleges megélhetési forrásunk. Mégis csináljuk, mert bármilyen mozgásnál előfordulhatnak problémák, sérülések, edzeni, formában tartani magunkat viszont kell" – tette hozzá Kiss Ákos, aki megszerette a győri csapatot is.

„Nagyon jó a társaság, a vezetőség is szívügyének tekinti a szakágat, s minden feltételt megteremt a számunkra, hogy jó körülmények között játszhassunk. Azt azért nem tagadom, nem bánnám, ha jégkorongcsapata is lenne Győrnek, bár ez esetben azért nagy valószínűség szerint ellenfélként járnék a városban. Bár azt gondolom, ezt sokan nem bánnák, mert ez azt jelentené, hogy újra visszakerült a jéghoki vérkeringésébe az ETO csapata.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfol az ETO: Hajnal, Czvitkovics és Bicskei sem szerződik Győrbe

Nemrég bombaként robbant a hír: a Győri ETO FC alaposan megerősítené keretét a téli szünetben. A… Tovább olvasom