Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

II. Arrabona Run Futófesztivál Győrben

Fantasztikus hangulatúnak ígérkezik a II. Arrabona Run Futófesztivál, amelyet szeptember 24-én rendeznek meg Győrött.

Jövő vasárnap rendezik Győrött a II. Arrabona futófesztivált, melyet a Kisalföld is támogat. Lapunkban az ismert maratoni futó, Földingné Nagy Judit ad felkészülési tanácsokat az indulni szándékozóknak.
Szeptember 24-én, vasárnap 10 órától rendezik Győrött a II. Arrabona Run Futófesztivált, melyen 10 és 3,5 km-es távokra lehet nevezni. A verseny rajtja a Dunakapu téren lesz, s a táv Győr történelmi belvárosán halad át. A viadalon bárki elindulhat, aki kellően felkészültnek érzi magát a futásra, s befizeti a nevezési díjat.

Nevezni a postán (Győr Megyei Jogú Város Sportigazgatósága, 9022 Győr, Batthyány tér 1.), az interneten (www. gyorsport.hu), faxon (96/527-709) vagy személyesen (szeptember 24-én reggel 7 és 9 óra között a helyszínen) lehet. A nevezési díj 10 km-en szeptember 15-ig 1500, a verseny napján 2000 forint, míg a rövidebb távon 700 és 1000 forint az összeg. Az egyéni díjak diákok számára 900, illetve 400, felnőtt részére 1100 és 500 forint.

Kollektív nevezés legalább 10 fős iskolai csoportok egyidejű nevezése esetén lehetséges. A kedvezményt a benevezettek összlétszáma alapján lehet igénybe venni. A benevezett, de a versenyen nem induló sportolók nevezési díját a szervezők nem térítik vissza, s helyettük más sem indulhat el. Az Arrabona Run Futófesztivál együttes díjazása 500 ezer forint.

A legtöbb indulót benevező győri iskolák között külön díjazás is lesz, s szintén különdíj jár a Győr városrészei közötti mozgósítási verseny legjobbjainak.

További információ kapható a városi sportigazgatóságon (9022 Győr, Batthyány tér 1.), a www.gyorsport.hu internetes oldalon, a 96/527-708-as, valamint a 20/469-5462-es telefonszámon, továbbá a 96/527-709-
es faxszámon és a gyori_sportig@t-online.hu e-mail címen.
A vidékről érkező versenyzők szeptember 23-ra szállást is rendelhetnek az imént említett elérhetőségek valamelyikén.
Földingné Nagy Judit tanácsai kezdőknek, haladóknak
A kétszeres olimpikon maratoni futó, Földingné Nagy Judit elsőként a ráhangolódásban segít azoknak, akik részt vesznek a nagyszabású tömegsportrendezvényen.

„A legfontosabb az elhatározás – véli a még ma is aktív atléta. – Tegyük fel magunknak a kérdést: miért? A hangulatért, a barátokért, a teljesítés öröméért, az egészségünkért, a fáradtság érzéséért, egy jó sörért vagy talán ezek mindegyikéért? Azt szinte garantálni lehet, ha egyszer belekóstoltunk, a következő versenyünkre még összeszedettebben készülünk, s egyszer csak azt vesszük észre, beépül a hétköznapjainkba, tudatosabban szervezzük szabadidőnket, egészségesebben élünk. Jó lenne, ha minél több ember eljutna idáig."
Földingné szerint mind a 3,5 km, mind pedig a 10 km legyőzhető távolság.

„A 3,5 km távot ajánlhatom mindenkinek. Ezt még az edzetlenebbek is bátran bevállalhatják. A 10 km már nagyobb kihívásnak ígérkezik. A rendszeresen mozgók, a haladó futók és a bátrabbak távja lesz. Itt már nem árt némi edzettség" – figyelmeztet a helyes választásra Földingné Nagy Judit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukott az Inter a BL-ben

Végre elkezdődtek a Bajnokok Ligája 2006-2007-es idényének küzdelmei. Rögtön nyitányként megégett az… Tovább olvasom