Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Igazságosabb elosztást várnak

A SEAT Foton Győr szeretne előbbre lépni az idei bajnokságban, a hatodik-nyolcadik hely megszerzése a cél.

A SEAT Foton Győr szeretne előbbre lépni az idei bajnokságban, a hatodik-nyolcadik hely megszerzése a cél. Erősödött a klub utánpótlása.
„Sokan megkérdőjelezték tavaly, az első év után lesz-e folytatása Győrött az élvonalbeli női kosárlabdának – kezdte Szijjártó Péter, a SEAT Foton Győr elnöke.

– Azt gondolom, a jelenlegi helyzet ékes bizonyíték rá, hogy a sportág szeretetével, összefogással minden megoldható. Jelentős előrelépést mutat, hogy a Porsche Hungária lett az egyik névadó szponzorunk és aláírás előtt több más nagy értékű megállapodás is. Napi kapcsolatban állunk a magyar gazdasági élet egyik meghatározó szereplőjével, az ETO FC tulajdonosával, de ebben az évben a név még nem köt össze bennünket."

Az idei cél a bajnokságban a hatodik-nyolcadik hely elérése, ennek érdekében igazoltak két fiatal centert. Megkérték a licencet a főként Szolnokból ismert Farkas Andreának is, de rá elsősorban az utánpótlás menedzsereként számítanak. A licencére azért volt szükség, mert a bajnoki idény előtt dőlt el, hogy mégsem szerződtetik az amerikai Rachill Robinsont, más külföldi játékos leigazolása pedig a jövő év januárjában lehet esedékes.

„Remélem, az idei évtől igazságosabb lesz Győrött az önkormányzati sporttámogatások elosztása. Miközben tavaly mi egyetlen fillért sem kaptunk és több mint tízmillió forint bérleti díjat fizettünk az egyetemi csarnokért, a bajnokságában ugyancsak kilencedik helyezett férfi kézilabdacsapat az ingyenes teremhasználat mellett harmincmillió forintot kapott a várostól. Ezen mindenképpen szeretnénk változtatni."
Varga Mátyás szakmai igazgató irányításával egyre szervezettebb az utánpótlás-nevelés. A klub már mind a hat korosztályban indít csapatot a bajnokságban, a partneriskolákban pedig szponzor segítségével sikerült javítani a felszerelésen.

Csütörtökön a Diósgyőr ellen és az egész bajnokságban számítanak a szurkolók buzdítására. Az első bajnokira ingyenes lesz a belépés, új csapatinduló, játék és valószínű, egy jó mérkőzés várja a nézőket az egyetemi csarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckham még nem hosszabbította meg szerződését

David Beckham először utalt arra maga is, hogy nem akar mindenáron a Real Madridnál maradni. A világ… Tovább olvasom