Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Igazgató irányítja a megyei labdarúgást

Új igazgató irányítja a megyei labdarúgókat, Horváth László szerint a csapatok nem fogják észrevenni a váltást, csupán az irányítás struktúrája változik meg.
A Magyar Labdarúgó Szövetség közgyűlése még tavaly módosította a szövetség alapszabályát, amely szerint az MLSZ régiós feladatait 2011. január 1-jétől területi igazgatóságok végzik, melyek irányítását a területi igazgatók látják el.

Győr-Moson-Sopron megyében Horváth Lászlót bízták meg az igazgatói feladatokkal.

„Az egyik dolog, amiért pályáztam, hogy hetvenegytől gyakorlatilag a futballban élek, előbb játékosként, edzőként, aztán vezetőként – kezdte az új direktor. – Ez elég hosszú idő, s úgy gondoltam, aki erre a posztra pályázik, azt ismerjék a megyében. Csak a megyében dolgoztam: tanítottam, utánpótlás- és felnőttcsapatoknál voltam edző a megyében. Utóbbi a megyei II. osztálytól egészen a másodosztályig. Hat évet voltam Gyirmóton, a megyei I. osztálytól az NB II-ig jutottunk. A győri csapatok után – Dózsa, DAC, ETO – kétszer két évet Csornán töltöttem az NB III-ban, de voltam edző Gönyűn, Hegyeshalomban és több helyen is. Így az ismeretségi kör elég erős és elég nagy az elmúlt negyven év miatt. A másik dolog: minden olyan feltételnek megfeleltem, amit az igazgatói pozíció megkívánt. Testnevelés–biológia tanári végzettségem van, labdarúgó-szakedzői, valamint A és B licences képesítéssel rendelkezem. Tizenkét éve tevékenykedem a megyei szövetség bizottságaiban, a győri sportigazgatóságon az utóbbi három évben igazgatóhelyettesként dolgoztam, a Gyirmót utánpótlás-vezetőjeként és az MLSZ megyei utánpótlás-koordinátoraként is számítottak rám. Úgymond felhatalmazva éreztem magam, hogy pályázzak, hogy engem választottak, az pedig külön öröm."

Sokan nem tudják még, mit is jelent valójában az MLSZ döntése.

„A legfontosabb változás az új szervezeti működés. Eddig a megyében az elnökség és annak bizottságai irányították a munkát, illetve utasították a testület apparátusát a végrehajtásra versenyeztetési és gazdasági vonalon egyaránt. Ez januártól teljes mértékben az MLSZ fennhatósága alá került. Kineveztek egy igazgatót, aki átvette az eddigi apparátust, amelynek tagjai persze szintén az MLSZ alkalmazásában dolgoznak tovább. A végrehajtás, a módszerek nem változnak, de az irányítás központosul így a Magyar Labdarúgó Szövetségben. Ez nemcsak a versenyeztetésre, hanem a gazdasági ügyekre is vonatkozik. Fontos tudni: ami bevétel a csapatoktól itt befolyik, az itt is kerül felhasználásra!"

Hogy mindebből mit vesznek majd észre a megyei futballcsapatok, Horváth László azt reméli, hogy semmit.

„Az egyesületek ugyanazt tapasztalják majd, mint eddig. Ha fegyelmi tárgyalásra jönnek, átigazolást intéznek, nevezési díjat fizetnek be, az igazgatóságon ugyanazokkal az arcokkal fognak találkozni. Igaz, megváltozott a számlaszám, más név szerepel a számlákon, a csapatok nem vehetik észre, hogy más lett a struktúra."

A megyei testület elnökét, elnökségi tagjait a bajnokságok végéig felhatalmazta munkavégzésre az MLSZ.

„A megyei testület elnökének, elnökségi tagjainak mandátumát a bajnokságok végéig meghosszabbította az MLSZ, de más jellegű, nem operatív munkát vár el tőlük. Szerepük elsősorban a megyei futball támogatása, kapcsolatépítés, támogatási és szponzori bevételek szerzése, a bizottságok működésének támogatása, aktív részvétel az új koncepciók, programok kidolgozásában, valamint nem utolsósorban természetesen az igazgatóság működésének szakmai segítése. Számítok az elnökség és a csapatok véleményére, segítő szándékú javaslataira. Az MLSZ úgy gondolkodott, hogy mindent, ami jó, meg kell tartani, át kell venni. Igaz, hogy egy új struktúrában új vezetőt, igazgatót nevezett ki, de mindez azt kell hogy jelentse, hogy folyamatos, gördülékeny lesz az átalakulás. Az igazgatóság célja, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei amatőr labdarúgás országos szinten továbbra is kiemelkedő legyen."

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2011. február 24. 10:35
    „A bemutatkozásban a DAC és Dózs mint referencia szerepel!
    Remélem a munkássága során az új igazgató helyére teszi a győri labdarugó piramist is ami elképzelhetetlen e két csapat nélkül!
    Sok sikert és kitartást!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda: Győrben a németek ellen

Zsúfolt programja lesz idén is a magyar női kézilabda-válogatottnak, amelyre vb- és EB-selejtező,… Tovább olvasom