Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

I. osztály: öt újonc

A versenykiírásban foglaltaknak megfelelően megtartotta ülését a megyei LSZ versenybizottsága, amelynek legfőbb feladata a csoportbeosztások elkészítése volt. Bár a nevezési határidő már tíz nappal korábban lejárt, de ismerve a magyar viszonyokat, a felsőbb osztályokhoz hasonlóan megyén belül is sorakoztak a gondok, bizonytalan volt néhány labdarúgócsapat indulása.
(illusztráció)
Az már korábban kiderült, hogy az egyébként kieső Halászi – bár lehetősége lett volna rá – nem vállalta az I. osztályt, de ugyanezt tette a Farád gárdája is, így ők a megyei II. osztályban folytatják. A nagyobb robbanást a bronzérmes Ikrény szolgáltatta, ahol a közelmúltban lemondott az elnök és új vezetés vette át az irányítást, de közben a játékosok egész sora eltávozott, így a megyei III. osztályba neveztek be. Ugyancsak váratlanul visszanevezett egy osztályt a Gyarmat együttese is.
A II. osztályú bajnoki cím alapján a Pereszteg nem vállalta az indulást, viszont az Öttevény és a Koroncó igen, így mellettük besorolta a versenybizottság a két fiatal város, Pannonhalma és Tét gárdáját, valamint a Csornai csoport ezüstérmesét, az egyik legnagyobb nézőszámmal bíró Kóny csapatát. Természetesen ezek a váratlan előrelépések befolyásolták a megyei II. osztály negyvennyolc csapatának összetételét is, itt elsősorban a kiesők száma csökkent. A megyei III. osztályba került besorolásra az öt új csapat, a Kimle II, az Egyházasfalu II, a Győrújbarát II, a Barbacs és Mindszentpuszta együttese. A végső átsorolások következtében az I. osztályban és a II. osztály mindhárom csoportjában tizenhat-tizenhat csapat szerepel. A III. osztály két Győri csoportjába együttesen huszonhat csapat, a Csornaiban tizenhat, a Kapuváriban tizenöt, míg a Mosonmagyar- óvári csoportban tizenkét csapat versenyez a bajnoki pontokért. Egyedül a sopron i körzetben indul el a megyei IV. osztály kilenc résztvevővel. Örvendetes, hogy öt új csapat kapcsolódott be a megyei labdarúgás vérkeringésébe.
A 2002 / 2003-as évi megyei labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása a következő:

Megyei I. o.: Bajcs, Beled, Abda, Fertőd, Fertőszentmiklós, Győri Dózsa, Integrál-DAC, Kimle, Koroncó, Mosonszentmiklós, Lébény, Öttevény, Rábapatona, Pannonhalma, Kóny, Tét.

Megyei II. o. Győri csoport: Győrszemere, Nyúl, Töltéstava, Börcs, Vámosszabadi, Győrszent- iván, Győri Elektromos, Kajárpéc, Gönyű, Bácsa, Győr-Ménfőcsanak, Mezőörs, Nagyszentjános, Győrújbarát, Pér, Enese. Mosonmagyaróvári csoport: Farád, Lipót, Levél, Dunakiliti, Halászi, Mosonszolnok, Rajka, Hédervár, Dunaszeg, Bősárkány, Győrsövényház, Hegyeshalom, Győrladamér, Kunsziget, Ásványráró, Máriakálnok. Soproni csoport: Babót, Lövő, Fertőszéplak, Egyházasfalu, Pereszteg, Veszkény, Fartőendréd, Osli, Hegykő, Kisfalud, Nagycenk, Harka, Szany, Mihályi, Vitnyéd, Sopronkövesd.

Megyei III. o. Csornai csoport: Szárföld, Bodonhely, Rábaszentandrás, Szil, Barbacs, Bágyogszovát, Rábapordány, Bezi, Rábatamási, Rábacsanak, Vág, Fehértó, Jobaháza, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Egyed. Mosonmagyaróvári csoport: Lébény II, Újrónafő, Bezenye, Mosonszentmiklós II, Darnózseli, Várbalog, Károlyháza, Dunasziget, Majthényi SE, Kimle II, Mecsér, Püski. Győri csoport, A csoport: Győrasszonyfa, Győrzámoly, Táp, Mindszentpuszta, Bőny, Nyalka, Écs, Sokorópátka, Győrújfalu, Ravazd, Pázmándfalu, Győrság II, Dunaszentpál. B csoport: Ikrény, Gyarmat, Szerecseny, Gyömöre, Boka Juniors, Nádorváros, Tényő, Rábacsécsény, Csikvánd, Felpéc, Rábaszentmihály, Győrság I,
Győrújbarát II. Kapuvári csoport: SFAC, Agyagosszergény, Rábakecöl, Csapod, Fertőrákos, Répcevis, Újkér, Himod, Kópháza, Zsira, Gyóró, Iván, Ágfalva, Egyházasfalu II, Pusztacsalád.

Megyei IV. o. Soproni csoport: Nemeskér, Sarród, Sopron Boys, Und, Csáfordjánosfa, Szakony, Balf, Dekorsy, Nagylózs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv: gondok vannak, kétségbeesés nincs

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy a soproni futballszurkolók higgadtan konstatálták – jó… Tovább olvasom