Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hosszabbításban szerzett góllal győzött az ETO Siófokon

Fordulatos mérkőzésen 3-2-re győzött a Győri ETO FC együttese a Siófok otthonában a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A győriek győztes gólját a 91. percben Kamber szerezte.

FGSZ Siófok – Győri ETO FC 2:3 (1:1)

Siófok, 2000 néző. Vezette: Fábián M. (Varga Zs., Márkus T.)


Siófok: Szatmári – Kiss Zs., Fehér Zs., Nyári, Fodor M. - Cokic (Pál Sz., a szünetben), Egerszegi (Windecker 66.), Kiss M., Kecskés, Sipos (Molnár M. 81.) – Dajic. Vezetőedző: Horváth Károly.


ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Lang (Pátkai 62.), Dinjar – Kamber, Trajkovic, Koltai – Varga R. (Andric 85.), Dina, Strestik (Kronaveter 74.). Vezetőedző: Pintér Attila.


Gólszerző: Dajic (2.), Nyári (88.), illetve Varga R. (23.), Kamber (57., 91.)


Sárga lap: Kecskés (41.), Pál Sz. (61.), Molnár M. (81.), illetve Lang (59.), Svec (80.)


Horváth Károly: - A futballban szerencse is kell, az első gólunknál volt is, de a végén végül a győriek örülhettek. A végén sok energiát mozgósítottunk, ám ezúttal nem sikerült pontot szereznünk. Dolgozunk tovább, nem szabad megtörnünk, remélem a jövőben sikeresebbek leszünk.


Pintér Attila: - A második percben kapott gól után a játékosok tették a dolgukat és szerencsére hamar sikerült egyenlítenünk. Nem tudatosan álltunk vissza a végén, kicsit pontatlanul játszottunk. A játékosok ismét küzdöttek és igazságtalan lett volna ha nem nyertünk volna.Finoman fogalmazva sem kezdte jól a mérkőzést a Győri ETO FC együttese, a találkozó 2. percében Lang hatalmas hibáját kihasználva Dajic szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A korai kapott gól után a győriek játszottak aktívabban és az első komolyabb lehetőségükből, a mérkőzés 23. percében Varga közeli fejesének köszönhetően 1-1-re módosult az eredmény.


A folytatásban is a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, amely helyzetekben is megmutatkozott, ám a mezőnyfölény ellenére újabb gólt nem sikerült szerezniük, így 1-1es döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.


A szünetet követően az első félidőhöz hasonlóan főként a siófoki térfélen zajlott a játék, a győriek igyekeztek megszerezni a második találatukat, amely Kambernek köszönhetően az 57. percben sikerült is. Dinjar szabadrúgására a bosnyák játékos érkezett a legjobb ütemben és ért bele úgy a labdába, hogy az a siófoki kapuban kötött ki.


A második gólt követően kissé visszább vettek a nyomásból a győriek, illetve valamivel nyíltabban kezdett játszani a Siófok is, de Stevanovicnak egyszer sem kellett komolyabban hárítani. A zöld-fehérek magabiztosan tartották a megszerzett előnyt és amennyiben kicsit pontosabbak az utolsó átadásaik, akkor tovább növelhették volna az előnyüket.


Az utolsó tíz percben Koltaiék igyekeztek tartani a vezetést, amelyet a 88. percig sikerült is megtartani, ám ekkor Kiss Máté szögletét követően a volt győri nevelésű Nyári egyenlített.


Sokan már elkönyvelték a 2-2-es döntetlent, de továbbra sem adták fel a győriek. Kronaveter jobb oldali szöglete után ezúttal is Kamber érkezett a legjobb ütemben és második góljának köszönhetően a zöld-fehéreknek sikerült elhozniuk a három bajnoki pontot.


Online közvetítés


Vége a mérkőzésnek!


91.p. Vezet az ETO! Kronaveter jobb oldali szögletét Trajkovic csúsztatta meg, majd a hosszú oldalon érkező Kamber estében kotorta a kapura a labdát, amelyet csak a gólvonalról túlról tudtak tisztázni a siófoki védők.


88.p. Egyenlített a Siófok. Kiss Máté jobb oldali szöglete után Nyári lőtt 6 méterről a kapu bal oldalába.


85.p. Kihasználta harmadik cserelehetőségét is Pintér Attila. Varga Roland helyére Andric érkezett.


83.p. Kecskés cselezett ki két győri védőt, majd 18 méterről lőtt a kapu jobb oldala felé, de Stevanovic bravúrral hárított.


81.p. Sipos helyére Molnár érkezett, aki egy perccel később sárga lapot kapott.


80.p. Svec kapott sárga lapot Dajic lerántásáért.


79.p. Kronaveter távoli lövését Szatmári vetődve hárította.


78.p. Kronaveter bal oldali beadásáról Varga Roland centikkel maradt le a hosszú oldalon.


74.p. Strestiket Kronaveter váltotta a győrieknél.


72.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.


67.p. Gyors győri ellentámadás végén Koltai lőtt laposan kevéssel a siófoki kapu mellé.


66.p. Egerszegi helyére Windecker érkezett a pályára.


62.p. Lang helyére Pátkai érkezett a győrieknél. Kamber került a védelem közepébe Lipták mellé.


61.p. Pál Szabolcs kapott sárga lapot reklamálásért.


59.p. Lang kapott sárga lapot Dajic lerántásáért.


57.p. Vezet az ETO! Dinjar jobb oldali szabadrúgására Kamber érkezett a legjobb ütemben, majd öt méterről kotorta a siófoki kapuba a labdát.


55.p. Mindkét együttes sok technikai hibával játszik, főként a hazaiak térfelén zajlik a játék.


50.p. Varga Roland bal oldali szögelete veszélyesen tekeredett a siófoki kapu elé, de Szatmári öklözve tisztázni tudott.


Elkezdődött a második félidő!


Cseréltek a siófokiak. Cokic helyére Pál Szabolcs érkezett.


Vége az első játékrésznek!


45.p. Koltai lőtt 22 méterről jobb lábbal centikkel a kapu bal felső sarka mellé.


41.p. Kecskés kapott sárga lapot Dina felrúgásáért.


40.p. Kiss Máté 23 méteres lövése veszélyesen csapódott a kapu bal felső sarka felé, ám Stevanovic hatalmas bravúrral szögletre mentett.


37.p. Varga Roland 22 méterről elvégzett szabadrúgása méterekkel ment el a hazai kapu felett.


36.p. Dinjar bal oldali beadását Strestik fejelte vissza Koltai felé, aki estében próbálta fejjel kapura kotorni a labdát, de a védők tisztázni tudtak.


30.p. Koltai passza után Dina lőtt laposan a kapuba, ám lesállás miatt jogosan nem adta meg a játékvezető.


30.p. Újabb győri lehetőség. Bal oldali győri szögletet követően a hosszú oldalon érkező Strestik centikkel maradt le a labdáról.


27.p. Strestik lőtt bal lábbal laposan a kapu közepe felé, de Szatmári könnyedén fogta a labdát.


22.p. Egyenlített az ETO! Kamber jobb oldali beadását Strestik csúsztatta meg közepépen, majd a hosszún érkező Varga Roland három méterről fejelt a jobb oldali kapufa segítségével a siófoki kapuba.


21.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.


13.p. Strestik bal oldalról ívelt középre, amelyet Szatmári öklözött ki a mezőnybe Varga elé, akinek 14 méterről leadott lövését Kecskés fejjel blokkolta.


10.p. Kecskés lőtt 18 méterről, laposan, kevéssel a bal oldali kapufa mellé


8.p. A hazaiak gólját követően a győriek játszanak aktívabban, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.


3.p. Dina lőtt nagy erővel nyolc méterről a kapu bal felső sarka felé, de Szatmári hárítani tudott.


2.p. Lang adta el utolsó emberként a labdát a győri térfél közepén, majd Dajic egyedül törhetett kapura. A siófoki játékos egy csellel elfektette Stevanovicot és lőtt laposan a kapu közepébe.


1. A győriek kezdték a mérkőzést!


FGSZ Siófok – Győri ETO FC   (1:1)

Siófok, 2000 néző. Vezeti: Fábián M. (Varga Zs., Márkus T.)


Siófok: Szatmári – Kiss Zs., Fehér Zs., Nyári, Fodor M. - Cokic, Egerszegi, Kiss M., Kecskés, Sipos – Dajic. Vezetőedző: Horváth Károly.

Csere: Heinrich (k), Mogyorósi, Fejes, Windecker, Pál Sz., Nagy T., Molnár M.


ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Trajkovic, Koltai – Varga R., Dina, Strestik. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Molnár P. (k), Kronaveter, Aleksidze, Völgyi, Párkai, Andric, Nicorec.Előzetes

Három forduló elteltével a táblázat utolsó helyén álló Siófok otthonában játszik a Győri ETO FC együttese. A zöld-fehérek a bajnokságban eddig vereséget szenvedtek Debrecenben, majd hazai pályán döntetlent játszottak a Szombathelyi Haladással, végül múlt héten 2-1-re gyűrték le a Kaposvár együttesét.

Pintér Attila, a győriek vezetőedzője természetesen győzelmet vár Siófokon is.

"Javulnia kell a játékunknak. Az első két fordulóban jól játszottunk, de nem győztünk, a Kaposvár ellen viszont gyengébb játékkal is sikerült nyerni. Mindenképpen győzni megyünk Siófokra, ezért mindent el kell követnie a csapatnak. Mi mindig győzni szeretnénk, az akaratnak a gyengébb periódusokon át kell segítenie a csapatot." - mondta el a vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

Az utóbbi öt évben lejátszott négy meccsből hármat 1-0-ra az ETO nyert meg, egyet veszített el 3-2-re egy szinte tét nélküli összecsapáson.

Pintér Attila győzi szeretne Siófokon.
Pintér Attila győzi szeretne Siófokon.

FGSZ Siófok – Győri ETO FC
Játékvezető: Fábián M. (Varga Zs., Márkus T.)

Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Fehér Zs., Nyári, Fodor M. - Gál, Egerszegi – Pál Sz., Nagy T., Sipos – Dajic. Vezetőedző: Horváth Károly.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Kamber, Dinjar – Pátkai, Trajkovic, Kronaveter – Koltai, Ahjupera, Andric. Vezetőedző: Pintér Attila.


A mérkőzésről online tudósítást adunk 20.45-től.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűrész Diána Sopronból Pécsre igazol

A több mint 60-szoros válogatott irányító játékos, Fűrész Diána Sopronból érkezik a PEAC Pécs női… Tovább olvasom