Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hetven felett is hódol szenvedélyének

Tenisz - Tizedik alkalommal rendezték meg a Lions-teniszbajnokságot. A jubileumi tornának Győr adott otthont. A kezdeményezés elindítója, dr. Németh Viktor 72 évesen két bronzérmet szerzett.
Az országos Lions-teniszbajnokságnak minden évben más város ad otthont. Az első verseny házigazdája Győr volt, így a tizedik, jubileumi tornát ismét a megyeszékhelyen rendezték meg. Az országos és a győri versenyek kezdeményezője dr. Németh Viktor volt, aki ma is aktív résztvevője a teniszviadaloknak.

A földrengés áldozatainak

A verseny házigazdája az Első Győri Lions Club volt, amelyet 1992-ben alapítottak. A klub rendezvényei közül nagy jelentőséggel bír a minden évben megrendezett helyi teniszverseny, amelynek tiszta bevételét győri és Győr környéki rászorulók számára ajánlja fel a társaság. Az országos teniszverseny bevételét általában országos jellegű támogatásra fordítják, ebben az évben azonban – a 2001-es tiszai árvíz nyomán érkezett nemzetközi segítség szerény viszonzásául – az olaszországi földrengés áldozatainak ajánlották fel a szervezők a nevezési díjból és szponzori támogatásból álló bevétel egészét.

Győri csapatsiker

A bajnokságon huszonhét versenyző vett részt egyéniben és párosban, emellett nyolc város – Győr, Budapest, Gyöngyös, Miskolc, Kecskemét, Szeged, Hódmezővásárhely és Szombathely – küzdött az összetett győzelemért járó vándorkupáért.

A legjobban szereplő klubnak járó vándordíjat végül az Első Győri Lions Club nyerte el, immár hetedik alkalommal. A győriek jó szerepléséhez dr. Németh Viktor párosban és egyéniben is bronzéremmel járult hozzá.

„Fontosnak tartom ezeket a baráti, közösségi találkozókat, hiszen úgy tudunk segíteni másokon, hogy közben a sport révén a saját egészségünkért is sokat teszünk" – fogalmazott az 1936 decemberében született sportember. „A tenisz ráadásul egy olyan sport, ami kisgyermekként és aggastyánként is űzhető. Az idei torna különösen jól sikerült, és a rendezéssel sem akadtak problémák."

Fontos a rendszeresség

Az önkormányzati képviselőként is tevékenykedő orvos túl a hetvenen is aktívan sportol, és kitart szeretett sportága, a tenisz mellett.

„Jó futballistának indultam, de második szívizomgyulladásom után abba kellett hagynom a játékot. A sportszeretetem és a mozgásigényem azonban megmaradt, először asztaliteniszeztem, majd a teniszre váltottam, amit fiatalkorom óta űzök, és remélhetőleg még évekig fogok is. A mozgás a helyes táplálkozás és a megfelelő életritmus mellett nagy szerepet játszik testi-lelki kondíciónk rendben tartásában. Mindenkit biztatok, hogy kortól függetlenül éljen azokkal a lehetőségekkel, amelyek Győrben széles körben igénybe vehetőek. Gondolok itt az úszásra, a futásra, a kerékpározásra és nem utolsósorban a labdajátékokra. A sportolás erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet, ezáltal a munkaképesség is javul. Arról nem is beszélve, hogy baráti közösségeknek válhatunk így tagjává."

Csökkenő szabadidő

„Mióta képviselő lettem, egyre kevesebb időm maradt a teniszre, de két év után rájöttem, a teljesítőképességem megőrzéséhez a szervezetem igényli a sportolást. Időátcsoportosítással sikerült megoldanom, hogy az utóbbi félévben hetente háromszor tudok edzeni. Igaz, erre leginkább a késő délutáni és esti órákban van lehetőségem" – mondta a napjainkban is praktizáló dr. Németh Viktor, aki feleségével együtt három gyermekkel és hat unokával büszkélkedhet.

Németh Viktor úgy alakította heti programját, hogy a három edzés beleférjen.

Olvasóink írták

  • 1. soppet 2009. június 11. 11:57
    „GRATULÁLOK VIKTOR ´ BÁ!
    SOKÁIG LÉGY MÉG OTT A VERSENYPÁLYÁN ÉS A KÖZÉLETBEN !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak egy kisiklás?

Kosárlabda - Még nem döntött a folytatásról Rátgéber László, a női válogatott szövetségi kapitánya,… Tovább olvasom