Zöld-fehér szív - 30 éve

A győri Bella János szíve harminc éve a zöld-fehér színekért dobog, ennyi ideje jár az ETO-meccsekre.

A Győrben élő Bella János fanatikus ETO-szurkoló. Csak és kizárólag a zöld-fehérekért rajong, harminc esztendeje van bérlete a Győri ETO FC mérkőzéseire. Számtalan élménnyel lett gazdagabb. Azt mondja: nincs kimondott kedvence, a mai játékosokat is ugyanúgy szereti, mint a régieket.

„Negyvenöt évet egyetlen munkahelyen, a győri útépítő vállalatnál dolgoztam végig – mondja a hatvanöt éves Bella János. – Két éve, 2002-ben számos elismeréssel a hátam mögött vonultam nyugdíjba. Régebben a munka mellett nagyon jó szórakozásnak számított a futball, bár szerintem ez most is így van. Nem egyedül, hanem mindig egy kisebb baráti társaságban járunk a mérkőzésekre. De nemcsak a hazaiakra, fiatalabb koromban idegenbe is rendszeresen elkísértük a csapatot. Emlékszem, a munkahelyemen a főnökeim nagyon sokat morogtak, mert gyakran idő előtt leléptem a meccsek miatt. Természetesen még a régi ETO-pályára is jártam meccsekre.”

Bella János a szurkolás mellett más módon is támogatta az egyesületet. Társadalmi munkában ugyanis részt vett a füves edzőpályák építésében az új stadionban.
„ Gunyhó Ferenc, a klub egykori utánpótlás-szakágvezetője irányította a munkát és nyugodtan mondhatom, remek hangulatban teltek el azok a napok. Jó viszonyt ápoltam a vezetőkkel is.”
A nyugdíjas szurkoló szívesen emlékszik vissza azokra a mérkőzésekre, amikor telt ház előtt nemzetközileg is ismert csapatok voltak az ellenfelek a különböző kupasorozatokban. A Verebes József irányította csapat szintén nagy hatással volt rá, az akkori meccsek hangulata a mai napig kitörölhetetlen emlék számára.

A jelenlegi csapat hatodik helyezésével elégedett, de azt sajnálja, hogy a mostani nem olyan sikeres, mint az elődök egy része volt. Ennek ellenére az ETO egyik leglelkesebb szurkolójának számít.
„Nyugodtan írja le, ha mindössze öt ember marad a stadion lelátóin, Nyári Zsolt barátommal én akkor is ott leszek. Nekem mindenem az ETO, életemben nem szurkoltam még másik csapatnak. Kritikai észrevételeim azért vannak a gárda játékával kapcsolatban. Véleményem szerint az eredményesség érdekében hazai pályán több csatárral kellene játszani. Örülnék annak, ha az ETO itthon nyíltabb támadójátékot játszana. A legutóbbi pápai meccsen például leiskolázták az ellenfelet, a végén mégis majdnem egy pont lett a három helyett. Az átigazolási időszakban egy csatárt mindenképpen kell igazolni. Akkor lennék elégedett és boldog, ha a pontvadászat befejezése után a Győri ETO FC a negyedik helyen állna. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni a szurkolásommal” – fejezte be Bella János.