Varga ismét javítani tudott

Varga Ákos újra elkezdte a felzárkózást a Dakaron. A hatodik szakasz során ugyan közepes eredményt ért el

Varga Ákos újra elkezdte a felzárkózást a Dakaron. A hatodik szakasz során ugyan közepes eredményt ért el, összességében több mint húsz hellyel előrébb lépett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Ákos hiába ment jól a Dakar eddigi szakaszain, sebességtúllépés miatt rengeteg időbüntetést kapott, ami miatt összetettben jelentősen hátracsúszott. Tegnap a 165. helyről folytathatta a felkapaszkodást. Ez mindent egybevetve felemásan sikerült, mert ezúttal „csak” a 65. legjobb időt érte el, ám ez is elég volt arra, hogy 23 pozíciót javítson, s így jelenleg a 142.

Nem volt egyébként könnyű dolga a mezőnynek a tegnapi Tan-Tan és Zouérat közti szakaszon. A gyorsaságit megelőző rendkívül hosszú összekötő szakaszt követően előbb egy rendkívül gyors és széles pályából álló, majd egy homokos, dűnés és ezzel együtt rendkívül technikás részből állt a mért táv.

A magyar autósok közül elsőként a Kis Sándor, Czeglédi Péter kettős teljesítette a penzumot, a Nissan Pickuppal induló magyar duó 1 óra 14 percet kapott a szakasz leggyorsabbjától, s ezzel a 35. lett. A hat nap alapján pedig a páros az előkelőnek számító 25. helyet foglalja el.
Ami a tegnapi szakasz végeredményét illeti: az autósoknál a francia Thierry Magnaldi, Arnaud Debron páros, míg a motorosoknál a chilei Carlo de Gavardo érte el a legjobb időt a  Dakar-rali hatodik szakaszán. Az

autósoknál összetettben a dél-afrikai Giniel de Villiers átvette a vezetést a spanyol Carlos Sainztól, míg a motorosoknál a  szintén spanyol Marc Coma áll az élen.

A címvédő francia Cyril Despres, aki a hetedik legjobb időt érte el, előzőleg bukott, kificamította a karját. Az már biztos, hogy nem tört el a kulcscsontja, s bár a francia tegnap nem adta fel a küzdelmet, kérdéses, hogy a fájdalommal a későbbiekben hogyan tud majd megküzdeni.
Ma Zouérat és Atar között 521 km-t kell teljesítenie a mezőnynek, melyből 499 km lesz a szelektív szakasz.
Kis Péterék a hatodik napon is a legjobb eredményt érték el a magyarok közül.