Változást hozhat az újabb kudarc

A mérkőzés előtt Szijjártó Péter, a győri klub elnöke köszöntötte a hazai csapat játékosát, Ürmös Edinát, aki névnapját ünnepelte.

Rába Quelle Veritas Foton – BSE-ESMA 52-67

A találkozó első kosarát Musovic szerezte. A hátrányt az ünnepelt, azaz Ürmös egyenlítette ki, a hazai együttes a későbbiekben a vezetést is megszerezte, ám a vendégek Fűrész triplájával egyenlítettek, sőt, négypontos előnnyel zárták az első negyedet. A második negyed az eredményjelző tábla meghibásodása miatt némi késéssel kezdődött. A kis közjáték azonban nem zavarta meg a vendégeket, akik a szünetre tíz ponttal elhúztak.

A folytatásban is Farkas Sándor tanítványai játszottak fölényben, a legkisebb különbség nyolc pont volt a két gárda között. A hazaiak ebben a negyedben elképesztően rossz dobószázalékkal játszottak. Az utolsó negyedben sem változott sokat a játék képe, s csak sovány vigasz, hogy az utolsó negyedet döntetlennel zárták a felek.

Az eredmény azt jelenti, hogy a hazai együttes legutóbbi három mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni. A korábbi ultimátum értelmében elképzelhető, hogy komoly változások lesznek a játékoskeretben és a szakvezetésben is.

Magyar András: – Ennyire dekoncentráltan nem lehet mérkőzést nyerni. A helyzeteink megvoltak, de ismét előjöttek a mentális problémák. 
Farkas Sándor: – A nyögvenyelős találkozó pozitívuma, hogy sikerünkkel bebiztosítottuk negyedik helyünket az alapszakaszban.