Válogatott meccs Győrött

Csütörtök este Gyõrött játszik barátságos mérkõzést a magyar futsalválogatott.

Az ellenfél a finn nemzeti együttes lesz. A szövetségi kapitány, Kozma Mihály szerint örömteli, hogy Dunántúl is bekapcsolódott a sportág vérkeringésébe. Barátságos mérkőzésen két nap alatt kétszer csap össze egymással a magyar és a finn futsalválogatott.

Az első összecsapást ma rendezik Móron, míg a visszavágó holnap lesz a győri Magvassy-sportcsarnokban. A találkozó 18.45 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. A meccset élőben közvetíti a Sportklub televízió. Kozma Mihály, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta: két okból döntöttek a finn nemzeti csapat mellett. „Egyrészt februárban Európabajnoki selejtezőket játszunk a görögökkel és a litvánokkal is és ők a finnekhez hasonló játékerőt, illetve stílust képviselnek.

A finnek segítségével tulajdonképpen az említett két együttest szeretnénk modellezni. Másrészt a magyar és a finn szövetség kiváló kapcsolatot ápol egymással. K orábban mi tettünk eleget az ő meghívásuknak, most mindez fordítva történik.

A futsalban ez bevett szokás, hogy rövid időn belül két meccset rendeznek.” A szakember hozzátette: nagy várakozással tekint a csütörtöki összecsapás elé. „Természetesen tudok róla, hogy a városban két másodosztályú együttes van és a bizottság munkatársai is nagy terveket szövögetnek. Nagyon örülök annak, hogy végre Dunántúl is bekapcsolódott a sportág vérkeringésébe.”