Utolsók lettek élvonalbeli csapataink

A műfüves labdarúgó-terembajnokság utolsó csoportmérkőzéseinek az elmúlt hétvégén Zalaegerszeg adott otthont. Szombaton a Matáv Sopron dicstelenül, pont nélkül, az utolsó helyen zárta a napot, míg vasárnap a Győri ETO FC szerzett ugyan két pontot, de győzelem nélkül, szintén sereghajtó lett csoportjában.

Komjáti bekeményít

Túlzás lenne dicsőséges menetelésnek minősíteni a Matáv Sopron futballcsapatának szereplését a Borsodi-terembajnokság zalaegerszegi tornáján. A távközlésiek három vereséggel szerzett pont nélkül zárták a tornát, előbb a másodosztályú Bük, majd a házigazda ZTE és végül az ugyancsak NB I B-s Hévíz győzte le a soproniakat.
Bük–Matáv 2–0. Matáv: Farkas – Szabados, Horváth R., Tóth I., Somogyi, Tóth M. Csere: Horváth A., Csiszár, Pintér, Komódi, Sira, Bausz. Edző: Komjáti András. ZTE–Matáv 3–1. Soproni gsz.: Bausz. Hévíz–Matáv 2–1. Soproni gsz.: Pintér.

További eredmények: ZTE–Bük 6–3, Hévíz–ZTE 2–2, Hévíz–Bük 3–0. A csoport végeredménye: 1. ZTE, 2. Hévíz, 3. Bük, 4. Matáv.
Komjáti András, a soproniak vezetőedzője így értékelte a teremben látottakat: – Sajnos megerősítést nyert néhány olyan dolog, amit már az ősszel is éreztem. Néhány labdarúgónál súlyos akarati gondokat láttam a mérkőzéseken. Nem elég felhúzni a Matáv-mezt, eredményesen csak megfelelő lelkesedéssel, alázattal lehet szerepelni. Ennek hiányát bizonyította, hogy alacsonyabb osztályú csapatok is simán elvertek bennünket. Az ősszel pedagógiailag ezt a gondot próbáltuk szép szóval, pénzbüntetéssel és kemény hangnemben orvosolni, mindhiába. A továbbiakban nem fogok törődni azoknak az egzisztenciájával, akik nem törődnek a csapat érdekével. Kemény döntéseket fogok meghozni hamarosan, ezeket jelzem majd Bognár György klubigazgató felé.