Újra az élvonalban

Lajtos Dávid a Vasas elleni mérkőzésen mutatkozott be a Győri ETO FC felnőttcsapatában.

A kalocsai születésű Lajtos Dávid régóta várt a győri élvonalbeli bemutatkozására. Fiatalkora ellenére már többször is szerepelt a magyar első osztályban, még Dunaújvárosban debütált.

„Kalocsán ismerkedtem meg a labdarúgással – kezdte a játékos –, Dunaújvárosban léphettem először pályára az NB I-ben. Kicsit váratlanul, talán korán is jött a lehetőség, a szurkolók biztosan emlékeznek rá, akkor sok labdarúgó távozott a klubtól s mi, fiatalok szerepelhettünk a bajnokságban. Két éve kerültem Győrbe, Zsók Józseffel, Rozsival és Rompossal érkeztem a zöld-fehér klubhoz. Utóbbi két társam később kölcsönbe Paksra került. Józsival először a nagycsapatban, később a juniorban kötöttünk ki.”

Társaival jó teljesítményt nyújtott az utánpótláscsapatban, nem véletlen, hogy felfigyeltek rá a szakemberek.
„Folyamatosan biztattak, hogy hamarosan a felnőttek közé kerülhetek, és a mostani alapozást nagy örömömre már Vinczéékkel együtt kezdhettem el. Picit úgy éreztem, a dunaújvárosi évek után most minden elölről kezdődik velem.”

Bajzát Péter sérülése miatt sokáig nem kellett várnia az első éles bevetésre, ahol a Vasas ellen egy remek gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.

„Sokan gratuláltak a meccs után, bár én úgy érzem, mehetett volna talán jobban is a játék. Sohasem vagyok elégedett saját teljesítményemmel. Érdekes, de egyáltalán nem izgultam, csupán egészséges versenydrukk volt bennem a fővárosiak ellen.”